Varallisuusvalmentaja paljastaa: Tässä on rikastumisen salaisuus!

Varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi kertoo, että vaurastuminen on mahdollista, vaikka tulot olisivat kuinka pienet.

Totuus taloudestasi -kirjan kirjoittanut Terhi Majasalmi tietää, että jokaisella on mahdollisuus vaurastumiseen. Usein omat ajatuksemme ja tottumuksemme estävät meitä taloustilanteemme parantamisessa.

Suomessa on useita vanhoja totuuksia ja sananlaskuja, joihin uskotaan ilman, että asiaa edes pohditaan, kuten "joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa" ja "ei raha puissa kasva".

– Jos tällaisia ajatuksia päässään pyörittelee, niin on varma, ettei rahaa omassa rahapussissa näy, Majasalmi toteaa.

Ensin pitää tietää mitä tavoitellaan. Onko se oman talouden tasapaino ja turva, taloudellista riippumattomuutta vai rikkautta.

Pennissä on miljoonan alku ja tämä sääntö löytää paikkansa myös Majasalmen kirjasta: taloudellista ja turvaa tavoiteltaessa säästöön tulee laittaa ennalta päätetty summa, joka voi olla esimerkiksi 5, 10 tai 20 prosenttia.

Jostain pitää aloittaa ja jokainen löytää itse oikean määrän.

Mutta me tietysti haluamme rikastua! Mikä siis on rikastumisen salaisuus Majasalmen mielestä?

– Sinun on onnistuttava kehittämään hyvä idea, jonka voit tehokkaasti tuotteistaa ja joka on niin hyvä, että myös muut innostuvat siitä.

Harva myöskään tuntee todella omia mahdollisuuksiaan, eivätkä suomalaiset pohdi riittävästi omaa osaamistaan.

– Pohdi, mitä sellaista nyt osaat, josta sinulle maksetaan ja millaisia tuloksia olet saanut aikaiseksi aiemmin. On myös hyvä miettiä, miten sinun kannattaisi kehittää itseäsi ja osaamistasi, sillä omaan itseen ja omiin taitoihinsa voi aina vaikuttaa.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja