VAR-tuomiosta raivostunut Jose Mourinho pelkää jalkapallon tulevaisuuden puolesta: "Tämä on kaiken alku"

Videotuomarointi aiheutti taas painavaa keskustelua Englannin Valioliigassa tällä viikolla. Sarjanousija Sheffield United otti torstaina selkeän 3-1-voiton Tottenhamista, kun vierasjoukkue jäi harmittelemaan VAR:n hylkäämää tasoitusmaalia.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla Lucas Moura juoksi pallon kanssa kohti maalia, kunnes hänet kampattiin Sheffield-puolustajien keskellä. Brassipelaajan kaatuessa maahan, John Eganin purkupallo kimposi Lucasin käsivarresta Harry Kanelle, joka laittoi pelivälineen tyylikkäästi sisään.

Pitkän VAR-tarkastuksen jälkeen tasoitusosuma päätettiin kuitenkin hylätä käsivirheen takia. Lucasiin kohdistunut rike ei johtanut edes vapaapotkuun, sillä tilanteen hyötynäkökulma oltiin jo ehditty katsoa.

Tottenham-manageri Jose Mourinho oli tuomiosta ymmärrettävästi raivoissaan. Portugalilaisluotsi ei pidä siitä, miten kentällä oleva tuomari ei ole enää vastuussa pelin merkittävimmistä tilanteista.

– Voin vain sanoa, että olen tavallisesti ammattimainen näissä hetkissä. En halua valittaa miehelle pillin kanssa, koska hän ei ole enää pelin oikea tuomari, Mourinho murahti ottelun jälkeen.

– Tämä on kaiken alku. Minusta tuomarin pitäisi aina olla se kentällä oleva henkilö, ja toimistossa istuvien ihmisten tulisi vain kannustaa ja avittaa. Asiat eivät kuitenkaan mene näin.

– Olemme menossa suuntaan, joka on todella huonoksi tälle kauniille lajille. Sille, johon me kaikki aikoinaan rakastuimme.

Mourinhon luotsaama Tottenham on sarjassa yhdeksäntenä, kun kuusi kierrosta on pelaamatta. 

Lue myös:

    Uusimmat