Vappu Pimiä joutui röyhkeän huijausyrityksen kohteeksi Ateenassa: "Olin niin raivona"

2:08
Miksi kansa rakastaa Tanssii Tähtien Kanssa -sarjaa? Vappu Pimiä kertoo!

Vappu Pimiä ja Maajussille morsian maailmalla -kuvausryhmän tavarat yritettiin varastaa Ateenassa.

Juontaja Vappu Pimiä on tällä hetkellä Maajussille morsian maailmalla -ohjelman kuvausryhmän kanssa Ateenassa. Kuvaukset saivat ikävän käänteen maanantaina 3. helmikuuta, kun nelihenkinen suomalaisryhmä kohtasi ateenalaisessa puistossa juontoja kuvatessaan kaksi vierasta miestä, jotka lähestyivät heitä oudoin aikein.

– Yhtäkkiä joku äijä tuli sanomaan, että hei onko teidän päälle kakannut joku lintu. Sitten kun aloimme tarkastella asiaa, niin takissani ja meidän äänittäjän housuissa oli jotain ihmeellisiä roiskeita. Nahkatakkini oli ihan täynnä niitä. Laukkuni oli tuottajalla ja siinä oli myös roiskeita.

Miehet yrittivät saada hämmentyneen ryhmän katsomaan ylöspäin, esittäen että roiskeet olisivat pudonneet vieressä olleesta puusta. Onneksi kaikki olivat kuitenkin valppaana tilanteessa, eivätkä menneet lankaan.

– Tajusimme heti, että nyt tässä on jotain. Se ei näyttänyt linnun kakalta, vaan joltain meikkivoiteelta. Sellaisia ohuita noroja, jotka oli selkeästi ruiskaistu jostain.

– Mietimme, että tämä ei ole normaalia.

Toinen miehistä yritti tarjota kuvausryhmäläisille nenäliinaa vaatteiden puhdistusta varten. He tajusivat kuitenkin, että miehet ovat selkeästi ryöstöaikeissa ja lähtivät nopeasti pois tilanteesta.

Pimiä toteaa, että jo pelkästään se, että omaa omaisuutta olisi viety, olisi ollut todella ikävää ja inhottavaa. Ryhmällä oli kuitenkin mukanaan lisäksi arvokasta kuvauskalustoa, jonka häviäminen olisi vaikuttanut merkittävästi tulevien päivien töihin.

– Olin niin raivona tapahtuneesta, kun kerroin siitä Instagramissa. Mutta mietin, että siitä on hyvä kertoa siellä, varoitukseksi muillekin. Sainkin todella paljon viestejä, että varsinkin Espanjassa ja täällä Kreikassa tämä on kuulemma nykyään erittäin yleinen tapa, Pimiä kertoo.

– Joku siis ampuu vesipyssyllä sitä meikkivoidetta tai jotain, ja sitten tullaan ikään kuin putsaamaan sitä sotkua ja auttamaan sua. Sitten samalla kun katselet ylös, sut ryöstetään.

Pimiä ei ole itse joutunut aiemmin ulkomailla matkustaessaan juurikaan vastaavien huijausyritysten uhriksi. Juontaja kertoo saaneensa jo ennen tapahtunutta runsaasti viestejä sosiaalisen median kautta, joissa varoiteltiin Ateenan taskuvarkaiden valtavasta määrästä.

Tapahtuneen jälkeen Pimiä päätti illalla ryhmän lähtiessä syömään jättää käsilaukkunsa suosiolla hotelliin. Roiskeisiin sotketun laukun hän sai puhtaaksi, mutta nahkatakkia ei. Vaikka tapahtunut harmittaa, Pimiä iloitsee siitä, ettei pahempaa vahinkoa päässyt käymään tilanteessa.

– Kiitollisuus siitä, ettei käynyt mitään. Olisi voinut käydä paljon pahemminkin. Yritys hyvä kymmenen, mutta onneksi ei menty halpaan.

Muuten Maajussille morsian maailmalla -kuvaukset ovat sujuneet hyvin, vaikka tiukka aikataulu ja eri maiden välillä sahaaminen on tuonut tuotantoon omat haasteensa.

– Ristus mikä reissu, mutta tulipahan tehtyä! Pimiä nauraa.

– Voin luvata, että ohjelmasta tulee erilainen kuin muista Maajussille morsian -kausista. Kyllä se kansainvälisyys tuo tähän oman twistinsä.

Maajussille morsian maailmalla -ohjelmaa on kuvattu Ateenan lisäksi myös Kanadassa sekä Libanonissa ja huomenna kuvausryhmä ottaa suunnan kohti Turkkia.

– Onhan tässä päässyt näkemään uusia paikkoja. Kanadaan ei olisi välttämättä tullut lähdettyä ja en ole koskaan käynyt Ateenassa. Turkissa olen käynyt mutten tuolla, minne nyt mennään.

Maajussille morsian maailmalla esitetään MTV3-kanavalla keväällä 2020. Pimiä lupaa tulevan kauden olevan todella erityinen.

– Yllätyksiä tässä on kyllä luvassa, juontaja vihjailee.

Maajussille morsian maailmalla -ohjelma esitetään MTV3-kanavalla keväällä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja