Tässä ovat uudet Maajussit Suomen rajojen ulkopuolelta!

Maajussille morsian maailmalla -ohjelman hurmaavat maajussit ovat löytyneet.

Maajussille morsian maailmalla -ohjelman esittelyjaksossa tavataan neljä kaukana Suomen rajojen ulkopuolella asuvaa maaseudun ihmistä, jotka etsivät rinnalleen rakkautta. Keväällä 2020 MTV3-kanavalla alkavaa ohjelmaa juontaa Vappu Pimiä.

Maajussille morsian maailmalla -ohjelman esittelyjakso nähdään maanantaina 19.8. MTV3-kanavalla klo 21. Jaksossa katsojille esitellään ensimmäistä kertaa neljä 38–47-vuotiasta, rakkauteen valmiina olevaa maajussia, jotka asuvat kaukana Suomen rajojen ulkopuolella, ympäri maailman. Mukana on kaksi suomensukuista maajussia ja kaksi maajussia, joihin Suomi ja suomalaiset ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen.

Ohjelmassa matkataan Kanadaan, Turkkiin ja Libanoniin

Kotisohvat jäävät kauaksi taakse, kun ohjelmassa matkataan Kanadaan, Turkkiin ja Libanoniin tapaamaan upeita maajusseja. Mukana on oliivitilallinen, vihannesten ja hedelmien viljelijä, tuleva maaseutuyrittäjä ja ison maatilan omistaja, jolla on haaveissa uusi ura luomuviljelijänä – kunhan rinnalle löytyisi se yksi ja oikea kumppani. Kaikkia yhdistää rohkeus, rakkaus kotiseutuun ja luontoon sekä toive löytää loppuelämän puoliso Suomesta.

Myös maajusseille kirjoittavilta naisilta täytyy löytyä rohkeutta, sillä farmiviikoille lähdetään kunkin miehen kotiseudulle. Pikatreffeille miehet kuitenkin saapuvat Suomeen, osa ensimmäistä kertaa.

Matthew, 38, Margo, Kanada

Matthew on varttunut kotitilallaan Margon kylässä Kanadan Saskatchewanin osavaltiossa neljän isosiskonsa ja suomalaisen sukunsa ympäröimänä. Matthew'n molemmat vanhemmat olivat suomalaisia, joten kanadalaisuudestaan huolimatta 38-vuotias, Matiksi lapsena kutsuttu mies on sataprosenttisen suomalainen.

Matthew muutti muutama vuosi sitten kotikylänsä lähikaupunkiin Reginaan aloittaen työt suurien maatilakoneiden myynnin parissa. Haaveissa on kuitenkin paluu synnyinmaille ja oman luomutilan perustaminen. Vapaa-aikansa Matti viettää auttaen ystäviään maatilatöissä niin pelloilla kuin lihakarjan parissa ja töiden jälkeen hän rentoutuu itse rakentamassaan saunassa. Kun oikea nainen löytyy elämään, voisi tämän kanssa suunnitella uuden kodin rakentamista vaikkapa Matthew'n tilalla olevan järven rannalle.

Matthew toivoo löytävänsä mukavan, luotettavan, rennon suomalaisen naisen, jonka kanssa voi katsoa romanttisia elokuvia, käydä musiikkiesityksissä, tehdä ruokaa ja harrastaa liikuntaa – tai vain nauttia toistensa seurasta kotisohvalla. Matthew arvostaa musikaalisuutta ja voisi kuunnella pianon soittoa ja laulua tuntitolkulla.

Roy, 47, Sault Ste. Marie, Kanada

Armeijan veteraani ja 16-vuotiaan pojan isä Roy on kasvanut Sault Ste. Marien rajakaupungissa pohjoisessa Ontariossa Kanadassa. Kaupungissa on ollut pitkään vahva suomensukuinen yhteisö, eikä Roy ennen koulun aloittamista edes osannut englantia. Suomen kielen taito on ruostunut, mutta Roy on alkanut aktiivisesti harjoittelemaan suomea muun muassa Youtube-videoiden avulla, ja edistyminen on ollutkin nopeaa. Työn alla on myös kaksoiskansalaisuus.

Armeija vei juoksua, kalastusta ja ruoanlaittoa harrastavan miehen aikoinaan Nova Scotiaan, mihin hän jäikin poikansa syntymän myötä kiinteistönvälittäjäksi. Nyt, kun poika on jo lähes aikuinen, on Roy alkanut suunnitella paluuta kotiseudulle ja maaseutuyrittämisen pariin. Hän käyttää ammattiaan apunaan etsiessään sopivia kohteita mökki- ja majatalotoiminnan aloittamista varten.

47-vuotias Roy toivoo löytävänsä loppuelämänsä kumppanin Suomesta. Hän uskoo, että kemiat puhuvat puolestaan kahden ihmisen kohdatessa, joten hän ei halua asettaa liikaa ennakkovaatimuksia tulevalle puolisolle. Roy toivoo, että nainen olisi seikkailunhaluinen, viihtyisi niin lenkkitossuissa kuin korkokengissä ja olisi valmis heittäytymään rakkauden vietäväksi.

Mustafa, 42, Alanya, Turkki

42-vuotias Mustafa on elämäniloinen maajussi Turkin Alanyasta. Hänen maatilalla viljellään Alanyan subtrooppiseen ilmastoon sopivia hedelmiä ja kasviksia – muun muassa appelsiineja, sitruunoita ja mandariineja, munakoisoja, salaattia ja avokadoja. Tilan tuotteet myydään paikallisille ravintoloille ja niitä viedään myytäväksi basaarille. Noin 150 vuoden ajan Mustafan suvulla olleella tilalla on lehmiä, kanoja ja kukko sekä osan vuodesta myös vuohia. Perhe ja suku ovat Mustafalle tärkeitä ja tilaa pyöritetään yhdessä perheen ja sukulaisten voimin. Mustafan oma koti sijaitsee tilan lähistöllä muutaman kilometrin päässä.

Mustafan elämänasenne on positiivinen ja iloinen: eteenpäin ja tulevaisuuteen katsova. Hänellä on elämässään kaikki hyvin, mutta rakkaus rinnalta puuttuu.

Mustafa on asunut aiemmin Suomessa ja ollut naimisissa suomalaisen kanssa sekä toiminut täällä yrittäjänä. Suomen kieli ja kulttuuri ovat hänelle tuttuja ja lähellä sydäntä, ja nyt hän toivoisikin löytävänsä rakkauden Suomesta. Tärkeimmät toiveet elämän rakkaudelle ovat avoimuus ja rehellisyys sekä rakkaus luontoon.

Stefano, 38, Beirut, Libanon

38-vuotias yrittäjä Stefano saa elantonsa arvostetun libanonilaisen viinin viennistä ja oliivitarhojensa antimista. Lisäksi hän tekee eri alkoholibrändien maahantuontia ja vientiä. Stefano on syntynyt Libanonissa mutta kasvanut Ranskassa. Sen jälkeen hän on asunut useissa eri maissa ja asettunut nyt aloilleen synnyinmaansa pääkaupunkiin Beirutiin, vihreälle Monteverden asuinalueelle.

Stefano rakastaa spontaaniutta, matkustamista ja hetkessä elämistä ja niitä piirteitä hän toivoo myös tulevalta kumppaniltaan. Hänelle tärkeitä asioita ovat perhe ja perheenjäsenten onnellisuus ja terveys. Vaikka työ onkin tärkeää, Stefano ei halua elämän pyörivän vain töiden ympärillä. Tulevaisuudessa hän haluaa matkustaa ja nähdä maailmaa – olla onnellinen.

Stefano toivoo parisuhteessa olevan kemiaa, rakkautta, intohimoa ja seikkailunhalua, sillä mikä vain on mahdollista, kun ne ovat kohdallaan. Hän arvostaa naisessa aitoutta, lojaaliutta ja avoimuutta, ja uskoo näitä luonteenpiirteitä suomalaisista löytyvän. Stefano on tutustunut ja ihastunut suomalaiseen kulttuuriin työmatkoillaan. Tulevaisuudelta hän toivoo rakkauden löytymistä ja oman perheen perustamista.

Maajussille morsian maailmalla -ohjelma esitetään MTV3-kanavalla keväällä 2020. Ohjelman MTV:lle tuottaa Fremantle Finland.

Maajussille morsian maailmalla -esittelyjakso MTV3-kanavalla ma 19.8. klo 21.


 

Lue myös:

    Uusimmat