Vapaavuori: Esi- ja alakoululaisten maskisuositusta ei toistaiseksi oteta käyttöön – "Asiantuntijoiden näkemykset näyttävät kovasti eroavan"

1:16
Katso videolta, miten Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kommentoi maskiasiaa lasten osalta.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) piti tänään tiedotustilaisuuden koronavirustilanteesta. Hän otti samalla kantaa julkisuudessa velloneeseen maskikeskusteluun, jossa on nyt nostettu esille myös mahdolliset suositukset pienten lasten maskien käytöstä.

– Julkisuudessa on käyty keskustelua mahdollisesta maskisuosituksesta alakoululaisille ja jopa esikoululaisille. Ainakaan toistaiseksi tällaista suositusta ei oteta pääkaupunkiseudulla käyttöön, Vapaavuori totesi.

Vapaavuoren mukaan esikoululaisten osalta kysymystä voidaan jo pitää "melko lailla loppuun käsiteltynä".

– Alakoulun oppilaiden maskisuosituksen osalta keskusteluun palataan ensi viikon koordinaatioryhmän kokouksessa, Vapaavuori lisäsi.

– Siihen mennessä toivomme, että koordinaatioryhmällä on käytössään asiantuntijoiden mahdollisimman yhteinen näkemys maskien käytön hyödyllisyydestä pienempienkin koululaisten osalta. 

Vapaavuori painotti, että kaupunkien tavoitteena niin maski- kuin muissakin kysymyksissä on seurata asiantuntijoiden suosittelemaa toimintalinjaa. 

Maskikysymystä hankaloittaa asiantuntijoiden erimielisyys.

– Kuten olemme julkisuudesta huomanneet, tämä on sillä tavalla hankalampi kuin moni muu kysymys, että tässä asiantuntijoiden näkemykset näyttävät kovasti eroavan. 

Vapaavuori painotti lopuksi, että tilannetta arvioidaan uudelleen ensi viikolla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja