Vantaan sellimurhasta syytetyt todettiin syyntakeisiksi ja erittäin vaarallisiksi – mielentilatutkimukset paljastivat kummankin julmuuden

Vantaan vankilamurhan julmat yksityiskohdat julki – MTV paikalla käräjäoikeudessa 6:04
Vantaan vankilamurhan julmat yksityiskohdat tulivat julki oikeudenkäynnin alkaessa viime keväänä – katso videolta, mitä kaikkea teosta selvisi oikeudessa

Vantaan vankilan matkasellimurhasta syytettyjen miesten mielentilatutkimukset ovat valmistuneet. MTV Uutisten tietojen mukaan kumpikin syytetyistä todettiin mielentilatutkimuksessa syyntakeisiksi, eli he ymmärsivät tekonsa. Kumpikaan nuorista miehistä ei siis ole tahdosta riippumattoman hoidon tarpeessa.

MTV Uutisten tietojen mukaan mielentilatutkimuksissa 20-vuotiaan Abshir Diini Muyen ja 24-vuotiaan Perttu Oskari Pyynösen todettiin tehneen tekonsa täydessä ymmärryksessä.

Kumpikin miehistä todettiin myös erittäin vaaralliseksi toisen ihmisen hengelle tai terveydelle. Yleisesti Suomessa todetaan vain pieni määrä ihmisiä erittäin vaaralliseksi mielentilatutkimuksissa.

Muye palautettiin vankilaan ennen aikojaan

Mielentilatutkimuksessa Muye tai Pyynönen ei osoittanut minkäänlaista katumusta sellimurhasta.

Päinvastoin, tutkimuksessa jopa todettiin, että Muye nautti näkemästään, kun he yhdessä Pyynösen kanssa kiduttivat sellimurhan 21-vuotiasta uhria. Kumpikin syytetyistä ihannoi väkivaltaa. Muyen todettiin myös nauttivan veren näkemisestä.

MTV Uutisten tietojen mukaan mielentilatutkimuksen aikaan Muye riehui sairaalassa niin paljon, että hänet jouduttiin useamman kerran sitomaan lepositeisiin ja eristämään. Hän myös uhkasi sairaalan hoitohenkilökuntaa vakavalla väkivallalla.

Muyen osalta sairaalatutkimukset jouduttiin lopettamaan ennen aikojaan, koska hänet oli palautettava kesken mielentilatutkimuksen takaisin Turun vankilaan hänen uhkaavan ja väkivaltaisen käyttäytymisensä takia.

Muye kuljetettiin sairaalasta vankilaan useiden aseistettujen vartijoiden ja poliisien saattamana.

Kumpikin todettiin vaaralliseksi

Kummallakin syytetyllä on jo entuudestaan väkivaltahistoriaa. Sekä Muye että Pyynönen tuomittiin toissa vuonna henkirikoksen yrityksistä vankeuteen Helsingin käräjäoikeudessa.

Nyt tehdyssä mielentilatutkimuksessa Muey todettiin sairaalan lausunnossa erittäin vaaralliseksi ja hänen väkivaltaisen käyttäytymisen riskinsä olleen koholla jo vuosien ajan.

Lausunnon mukaan Muyen väkivaltainen käyttäytyminen ja itsetuhoisuus eivät ole hänellä hallinnassa. Muyeta kuvailtiin epäsosiaaliseksi ja epävakaaksi persoonallisuudeksi.

Myös Pyynönen todettiin sairaalan lausunnossa erittäin vaaralliseksi muiden hengelle ja terveydelle. Pyynösen väkivaltaisen käyttäytymisen riskiä nostavat hänen persoonallisuuden impulsiivisuus ja epäsosiaalisuus sekä psykopaattisuutta ilmentävät piirteet.

Uhri kuoli erityisen julmalla tavalla

Murhajutun käsittely jatkuu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa tänään. Miehiä syytetään murhasta, joka tapahtui yhdessä vankilan matkaselleistä viime vuoden tammikuun lopulla.

Syyttäjän mukaan kumpikin syytetyistä kohdisti monimuotoista ja raakaa väkivaltaa 21-vuotiaaseen uhriin. Syyttäjä luonnehti tekoa erityisen raa'aksi ja julmaksi, kidutustyyppiseksi murhaksi.

Käräjäoikeus katsoi viime kesäkuussa antamassaan välituomiossa molempien miesten kohdistaneen väkivaltaa uhriin ja menetelleen syytteessä kuvatulla tavalla. Tekojen törkeyteen ja rikosnimikkeisiin otetaan kantaa vasta lopullisessa tuomiossa, joka saataneen pian.

Katso myös: Vantaan sellimurhan silminnäkijä: "Teki pahaa katsoa" – syyttäjän mukaan todistajat ovat peloissaan

Vantaan sellimurhan silminnäkijä:"Teki pahaa katsoa"– syyttäjän mukaan todistajat ovat peloissaan 4:45

Lue myös:

    Uusimmat