Vanki kuristi vaimoaan rajusti kesken perhetapaamisen Pelson vankilassa – joutuu takaisin linnaan

Vanki kävi aviopuolisonsa kimppuun kesken järjestetyn perhetapaamisen Pelson vankilassa. Sittemmin vapautunut mies joutuu taas vankilaan.

Väkivaltainen välikohtaus sattui Pelson vankilassa, Vaalassa loppukesästä 2019. Aviopuoliso oli tullut tapaamaan vankeusrangaistusta suorittavaa miestään.

Pariskunta vietti yhteistä aikaa erillisessä huoneessa ja oli myös seksuaalisessa kanssakäymisessä keskenään. Tapaaminen sai kuitenkin ikävän lopun, kun mies ryhtyi kuristamaan vaimoaan voimalla.

Mies kuristi naista takaapäin niin, että naisen silmiin tuli pahat verenpurkaumat.

Oikeudessa mies kiisti täysin kuristaneensa naista ja väitti naisen vammojen tulleen siitä, kun tämän pää osui seksin aikana seinään.

Mies myös väitti naisen suuttuneen tämän takia ja purreen häntä käsivarresta. Mies kertoi, että oli hätävarjeluna joutunut pitelemään vihaista naista paikoillaan.

Nainen puolestaan kertoi, että mies oli käynyt hänen kimppuunsa sen jälkeen, kun hän oli ilmoittanut, että tapaaminen tulisi olemaan viimeinen.

Naisen mukaan mies otti hänet eräänlaiseen halausotteeseen eikä päästänyt irti. Mies kuristi häntä takaapäin, heitti sängylle mahalleen ja tuli sen jälkeen hänen päälleen.

Nainen tunsi tukehtuvansa. Tilanne kesti hänen mukaansa jopa minuuttien ajan. Kymmeniä kiloja painavampi mies retuutti naista ja esti tätä huutamasta apua.

Oikeus päätyi naisen puolelle

Käräjäoikeudessa todettiin, että kaksikon kertomukset olivat ristiriitaiset, mutta sinänsä yhtä uskottavat. Pelkästään puheiden perusteella asiaa ei voitu ratkaista.

Naisen väitteiden tueksi oli kuitenkin lääkärinlausunto, jonka mukaan naisen tilanteessa saamat vammat sopivat kuristamalla aiheutetuiksi.

Kirjallisena todisteena esiteltiin myös valokuvia naisen vammoista. Kaulalla olleesta mustelmasta oikeus ei osannut sanoa, oliko kyse niin sanotusta fritsusta vai kuristusjäljestä.

Naisen silmiin tulleet verenpurkaumat olivat kuitenkin oikeuden mielestä niin hurjat, että niiden synty muuten kuin voimakkaalla kuristamisella olisi epätodennäköistä.

Oikeus päätyi naisen tarinan puolella ja totesi välikohtauksen perheväkivallaksi. Mies tuomittiin pahoinpitelystä kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Mies valitti ratkaisusta hovioikeuteen. Hän kiisti rikoksen edelleen ja väitti, että nainen oli halunnut tahallaan aiheuttaa hänelle ongelmia välirikon jälkeen.

Hovioikeus ei kuitenkaan löytänyt syitä muuttaa käräjätuomiota. Mies määrättiin kolmeksi kuukaudeksi vankilaan. Lisäksi hän joutuu maksamaan ex-vaimolleen kipukorvauksia 1000 euroa.

Hovituomion tullessa mies oli ehtinyt jo vapautua edellisestä rangaistuksestaan, joten tuomion myötä hän joutuu palaamaan kiviseinien sisäpuolelle.

Rovaniemen hovioikeus antoi ratkaisun tänään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja