Vaniljaa vai sitrushedelmää? Tee itse makusokereita!

Tee omaksi iloksi tai lahjaksi ihania makusokereita! Makusokerit sopivat kahvin joukkoon, leivontaan tai mihin tahansa ruoanlaittoon siinä missä tavallinenkin sokeri – niissä on vain mukana hieman erityisempää makuvivahdetta.

Sokerin voi maustaa oman mielikuvituksensa mukaan. Muun muassa seuraavat raaka-aineet toimivat maustamiseen erinomaisesti: syötävät kukat, sitrushedelmien kuoret ja vaniljatangot.

Kuivata haluamasi kukan terälehtiä ainakin päivä ennen sokerin maustamista. Sopivia kukkia ovat esimerkiksi ruusu tai orvokki. Muista käyttää nimenomaan syötäväksi tarkoitettuja kukkia. Muista, että kukkakaupassa myytäviin ruusuihin on usein lisätty myrkyllisiä torjunta-aineita. Huuhtele terälehdet huolellisesti ennen kuivattamista.

Vaihtoehtoisesti voit irrottaa sitruunasta tai appelsiinista kuorimaveitsellä ohuita kuorenpalasia. Huuhtele kuoret huolellisesti ja jätä ne pariksi päiväksi kuivumaan.

Kaupasta saatavia vaniljatankoja voit käyttää sellaisenaan.

Tee sitten näin: Lisää ilmatiiviiseen lasipurkkiin kerroksittain valkoista ja ruskeaa sokeria. Laita jokaisen kerroksen väliin haluamaasi maustetta: sitruunan kuoria, kuivattuja kukan terälehtiä tai vaniljaa. Jätä sokeri tekeytymään ainakin muutamaksi päiväksi. Älä availe purkkia välissä.

Anna sokeripurkki lahjaksi, tai käytä itse vaikka teen kanssa tai leivonnassa.

LUE MYÖS:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat