Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vaniljaa vai sitrushedelmää? Tee itse makusokereita!

Itetehty vaniljasokeri maistuu paljon aidommalta, kuin kaupasta ostettu versio.
Itetehty vaniljasokeri maistuu paljon aidommalta, kuin kaupasta ostettu versio.Shutterstock
Julkaistu 03.05.2014 10:12

Tee omaksi iloksi tai lahjaksi ihania makusokereita! Makusokerit sopivat kahvin joukkoon, leivontaan tai mihin tahansa ruoanlaittoon siinä missä tavallinenkin sokeri – niissä on vain mukana hieman erityisempää makuvivahdetta.

Sokerin voi maustaa oman mielikuvituksensa mukaan. Muun muassa seuraavat raaka-aineet toimivat maustamiseen erinomaisesti: syötävät kukat, sitrushedelmien kuoret ja vaniljatangot.

Kuivata haluamasi kukan terälehtiä ainakin päivä ennen sokerin maustamista. Sopivia kukkia ovat esimerkiksi ruusu tai orvokki. Muista käyttää nimenomaan syötäväksi tarkoitettuja kukkia. Muista, että kukkakaupassa myytäviin ruusuihin on usein lisätty myrkyllisiä torjunta-aineita. Huuhtele terälehdet huolellisesti ennen kuivattamista.

Vaihtoehtoisesti voit irrottaa sitruunasta tai appelsiinista kuorimaveitsellä ohuita kuorenpalasia. Huuhtele kuoret huolellisesti ja jätä ne pariksi päiväksi kuivumaan.

Kaupasta saatavia vaniljatankoja voit käyttää sellaisenaan.

Tee sitten näin: Lisää ilmatiiviiseen lasipurkkiin kerroksittain valkoista ja ruskeaa sokeria. Laita jokaisen kerroksen väliin haluamaasi maustetta: sitruunan kuoria, kuivattuja kukan terälehtiä tai vaniljaa. Jätä sokeri tekeytymään ainakin muutamaksi päiväksi. Älä availe purkkia välissä.

Anna sokeripurkki lahjaksi, tai käytä itse vaikka teen kanssa tai leivonnassa.

LUE MYÖS:

Maukas jälkiruokaniksi: Unohda dippaus ja täytä mansikat suklaalla!

Tiesitkö? Näin voit leipoa kakun kananmunan sisään!

Aamun paras herkku – tee itse mysliä!

Uskoisitko? Voit tehdä jätskikulhot suklaasta ilmapallojen avulla!

4 superhelppoa herkkuniksiä banaaneista – näitä et voi olla kokeilematta!


Lähde: Marthastewart.com

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Inkiväärishotti flunssakauteenHedelmä, jota kannattaa nyt napata ostoskoriin – makea kuitupommi!Ystävänpäivän värikkäät ja nopeat herkut – näillä kolmen aineen helpoilla resepteillä onnistut varmasti!Lisää tätä ainesosaa drinkkeihisi – ja se voi pelastaa sinut krapulalta! Helpot itse tehdyt ruokalahjat jouluksi: Trendikäs keksivoi, perinteinen sinappi, kermalikööri ja muutKokeile ikivanhaa reseptiä – näin teet itse appelsiinimehua
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 21:35
    Kevennykset

    Näin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloa

  • 20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • 19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin

  • 18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin

  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"