Vaihtelua aamupalaan? Valmista itse oma myslisekoituksesi – lue vinkit.
Mysli on monelle mieluinen aamu- tai välipalaherkku. Monesti valmiit myslit sisältävät kuitenkin aivan liikaa sokeria ja kilokaloreita nautittavaksi säännöllisesti. Kun valmistat myslisi itse, voit valita mitä ainesosia mysliisi haluat ja säädellä näin sen terveellisyyttä. Erilaiset hiutaleet, leseet, siemenet, pähkinät ja kuivatut hedelmät ovat omiaan tähän sekoitukseen. Mysli on maukas herkku nautittavaksi esimerkiksi maidon, jogurtin, viilin tai mehukeittojen kanssa.
Mysliä kannattaa valmistaa kerralla suurempi määrä ja säilyttää sitä sitten tulevia herkutteluhetkiä varten kuivassa paikassa. Kannellisessa muovipurkissa itse tehty mysli säilyy puolesta vuodesta vuoteen. Säilyvyys kuitenkin riippuu siitä, minkä ikäisistä aineksista sen tekee. Ongelmallisimpiin raaka-aineisiin lukeutuvat muun muassa pähkinät, mantelit ja leseet, joiden maku alkaa muuttua ajan myötä.
Paahda myslin aineksia uunissa matalana kerroksena ilman hedelmäpaloja, koska hedelmäpalat tummuvat helposti.
Voit valmistaa myös myslipatukoita itse – saat tehtyä lisäaineettomia patukoita juuri niillä ainesosilla, joista pidät. Makeutta voit säädellä lisäämällä esimerkiksi hunajaa. Voit paistaa myslipatukat valmiiksi uunissa, mutta voit myös laittaa ne pakastimeen ilman paistamista.