Mainos

Vanhemmat varoittavat: Sammunut nuotio aiheutti kaksivuotiaalle pojalle vakavia palovammoja

Pikkupoika sai kehoonsa vakavia palovammoja kaaduttuaan tulisijaan, joka oli sammutettu yli 16 tuntia aikaisemmin.

Kanadalaisperhe haluaa tiedottaa vaarasta, joka aiheutti heidän pikkupojalleen vakavia palovammoja, joista hän on joutunut kärsimään vielä pitkään onnettomuuden jälkeenkin.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun Cormierin perhe oli siivoamassa pihaansa toukokuun puolivälissä. He päättivät sytyttää tulisijan polttaakseen roskia ja paahtaakseen siinä hieman vaahtokarkkeja. Illalla perhe sammutti tulen vedellä ennen sisätiloihin vetäytymistä.

Seuraavana aamuna, yli 16 tuntia tulisijan sammuttamisen jälkeen, perheen kaksivuotias Tristan kaatui tulisijaan pihalla leikkiessään. Vaikka poika ehti olla sammutetussa nuotiossa vain puoli minuuttia, vahinko ehti tapahtua.

Nuotio oli ollut edelleen niin lämmin, että se ehti polttaa pojan vartaloon vakavia palovammoja.

Poika joutui useiksi viikoiksi sairaalaan

Poika kiidätettiin sairaalaan, jossa hänelle jouduttiin suorittamaan myös ihonsiirtoleikkaus. Pikkupojan selästä otettiin ihoa, ja se siirrettiin hänen pahasti palaneisiin käsivarsiinsa ja kämmeniinsä. Sairaalassa poika joutui leikkausten lisäksi myös letkuruokintaan syömättömyyden vuoksi. 


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Paranemisprosessi on ollut pitkä, mutta viikkoja kestäneen sairaalajakson jälkeen vanhemmat voivat vihdoin huokaista helpotuksesta. Vaikka paranemisprosessi on edelleen käynnissä, poika näyttää toipuvan erinomaisesti.

Nyt pahimman ollessa ohi perhe haluaa jakaa tarinansa tiedottaakseen tästä salakavalasta vaarasta, joka muistutti heitä elämän rajallisuudesta. Vanhemmat kertovatkin olevansa nyt äärimmäisen kiitollisia ja iloisia nähdessään pienen poikansa leikkivän jälleen entiseen tapaan. Se merkitsee heille paljon. 

Palomies muistuttaa turvallisuusriskistä

Edmontonilaisen palomiehen Brian Levesquen mukaan harvat ihmiset tiedostavat, kuinka pitkäksi aikaa tuli voi oikein jäädä kytemään. 


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jos se näyttää sammuneelta, mutta et ole sataprosenttisen varma, paras mitä voit tehdä on lisätä enemmän vettä, hämmentää, lisätä enemmän vettä, hämmentää uudelleen ja lisätä taas vettä.

– Et halua yhtään savua. Et halua kuulla yhtään poksahtelua. Et halua kuulla yhtään sihinää. Et halua nähdä enää yhtään savuista puuta, palomies neuvoo.

Muista, että tulipalo voi syttyä yllättävänkin vähästä. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.