Mainos

Vanhemmat huomio! Tavallinen jumppaliike johti 5-vuotiaan halvaantumiseen

Tavallinen jumppaliike vei liikunnallisen pikkutytön pyörätuoliin. Diagnoosista huolimatta tyttö unelmoi edelleen ballerinan ammatista. 

Viisivuotias Eden Hoelscher on aktiivinen pikkutyttö, joka rakastaa tanssimista. Hän on kuitenkin joutunut luopumaan kaikesta liikunnasta traagisen onnettomuuden seurauksena. Tällä hetkellä pyörätuolissa istuva tyttö haaveilee, että jalat kantaisivat vielä joskus. 

"Kuin jalkani olisivat menneet nukkumaan"

Viime jouluaaton aattona Eden oli tekemässä monille meistäkin tuttua silta-liikettä, kun hän yhtäkkiä kaatui maahan ja alkoi itkeä. Noin puoli tuntia myöhemmin tyttö lakkasi itkemästä, mutta hänen jalkansa tuntuivat tunnottomilta. Kun hänen äitinsä pyysi tyttöä siirtämään jalkojaan, äiti huomasi tilanteen vakavuuden. Tyttö ei kehotuksista huolimatta pystynyt liikuttamaan jalkojaan lainkaan.

– Äiti, minusta tuntuu kuin jalkani olisivat menneet nukkumaan, tyttö kertoi kaatumisen jälkeen.

Tyttö kiidätettiin sairaalaan, jossa tutkimukset paljastivat hänen selkärangassansa olevan vakavan ruhjeen, jonka seurauksena tyttö oli halvaantunut vyötäröstä alaspäin. Lääkärit kertoivat selkäytimen lopettaneen veren pumppauksen iskun seurauksena, mikä puolestaan aiheutti halvauksen selkäytimessä. Hän joutui jäämään tapahtuman jälkeen sairaalaan tehohoitoon lähes kahdeksi kuukaudeksi.

Menetti kyvyn itsenäiseen toimintaan

Tyttö asuu nyt kotona, mutta uuteen elämään tottuminen vie aikaa, sillä halvaantunut tyttö menetti onnettomuudessa kaiken kyvyn toimia omillaan. Hänen suolistonsa ja virtsarakkonsa eivät toimi, ja lisäksi vanhemmat joutuvat heräämään kahdesti yössä muuttamaan tytön asentoa, sillä liian pitkään samassa asennossa nukkuminen vaikuttaa negatiivisesti veren virtaamiseen.

Tyttö ei myöskään pysty tuntemaan lämpötiloja, joten vanhempien on huolehdittava myös siitä, että tytöllä ei ole liian kylmä tai viileä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Synkästä diagnoosista huolimatta Eden on päättänyt, että hän haluaa kävellä jälleen. Hän ei ole myöskään luopunut unelmastaan ballerinana. Tytön perhe on vannonut tekevänsä kaikkensa, jotta tytön haaveet toteutuisivat.

Tyttö käy fysioterapiassa kolmena päivänä viikossa ja tulee viettämään huhtikuussa kaksi viikkoa intensiivisessä fysioterapiassa. 

– Jos joku pystyy toipumaan tästä, se on Eden, tytön äiti kertoo. 

Tässä vaiheessa ei vielä tiedetä sitä, milloin tyttö pääsee jälleen jaloilleen, mutta perhe kertoo olevansa toiveikas asian suhteen. Perhe haluaa kiittää niin tuttuja kuin tuntemattomiakin kaikesta siitä tuesta, jota heidän perheensä on saanut. He toivovat myös, että tämän tapauksen myötä lasten selkäydinvammat nousisivat paremmin ihmisten tietoisuuteen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde: Time

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.