Poikaporukka potki ja puukotti teiniä satasen hupparin takia – ryöstäjä kehuskeli verisillä käsillään

Poikaporukka potki ja puukotti hississä teiniä satasen hupparin takia 0:25
Video: Ryöstäjät kuvasivat itse tekonsa.

Iso poikajoukko piiritti nuoren pojan hissiin, löi, potki ja puukotti häntä. Jälkeenpäin yksi tekijöistä kuvasi videolle verisiä käsiään kehuskellen: ”Katsokaa, mä dippasin!”

Poliisi otti 18-vuotiaan ryöstäjän myöhemmin kiinni ryöstösaaliiseen pukeutuneena. 

Törkeä ryöstö tapahtui viime maaliskuussa Kirkkonummella, kun uhriksi joutunut poika oli menossa tyttöystävänsä ja toisen miespuolisen ystävänsä kanssa tytön kotiin.

Voit katsoa videokoosteen ryöstöistä jutun alussa olevalta videolta.

Yhtäkkiä pihalle rynni jostakin 8-10 hengen poikaporukka, josta suurin osa oli maahanmuuttajataustaisia nuoria miehiä. Pojat olivat kaikki nuoria, osa alaikäisiä ja toiset juuri täysi-ikäistyneitä.

Poikaporukka työntyi väkisin rappukäytävään ja piiritti uhrin hissiin. Yksi tekijöistä, 17-vuotias kantasuomalainen poika, kuvasi hissipuukotuksen videolle.

– Sä olet olet se äijä ketä viimeksi puukotin, tyttöystävä kuuli kantasuomalaisen pojan huudahtavan.

Ryöstösaalis 120 huppari

Hissiin saarrettua poikaa lyötiin nyrkein kasvoihin ja potkittiin jalkoihin porukalla. Hän näki useammilla pojilla veitsiä ja yhden housunkauluksesta pilkotti pistoolinkahva.

Veitseniskut tulivat ylhäältä päin, ja poika suojasi itseään käsillään niitä vastaan. Yksi viilloista osui kyynärvarteen ja tunkeutui luuhun saakka. 

Tyttöystävän onnistui paeta kotiinsa, josta hän soitti saman tien hätäkeskukseen.

Puukotettuaan poikaa ryöstäjät vaatimat tämän päältä hupparin. Poika oli saanut hupparin äidiltään joululahjaksi ja ehtinyt käyttää sitä pari kuukautta.

Puukotus oli aiheuttanut hupparin hihaan reiän, mutta se ei ryöstäjiä haitannut. Huppari oli maksanut 120 euroa.

Vastaantulija ryöstettiin myös

Hissiryöstön jälkeen poikajoukko kohtasi rappukäytävässä toisen pojan. Myös tämä poika joutui ryöstön uhriksi.

Joukkio uhkasi uhriaan isokokoisella veitsellä ja pakotti tämän antamaan heille kellonsa, rannekorunsa ja kuulokkeet.

Tämän jälkeen yksi ryöstäjistä kuvasi puukotuksen jäljiltä verisiä sormiaan kännykällään ja kehuskeli videolla ”katsokaa mä dippasin”. Hän tarkoitti edellisen uhrin puukottamista.

Sama poika jakoi sosiaalisessa mediassa videoita, joissa hän esitteli kehuskelevaan tyyliin verisiä vaatteitaan ja uhosi suuren machete-veitsen kanssa.

Vankeutta ja korvauksia

Hississä ryöstetty poika sai leikkaushoitoa vaatineet vammat käteensä. Lisäksi häneltä katkesi yksi etuhammas ja vääntyi paikoiltaan toinen.

Poika kärsi myös voimakkaista pelkotiloista tapahtuman jälkeen.

Oikeus tuomitsi hissipuukotuksesta tekoaikaan 17-vuotiaan kantasuomalaisen pojan ja tekoaikaan 18-vuotiaan maahanmuuttajataustaisen pojan. Muut tekijät jäivät tuntemattomiksi.

18-vuotias sai lisäksi tuomion rapussa kohtaamansa toisen pojan ryöstöstä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi molemmat ryöstöt törkeiksi. 

Nuoremman pojista oikeus tuomitsi kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja määräsi tehosteeksi 100 tuntia yhdyskuntapalvelusta. Vanhemman pojista, tällä hetkellä 19-vuotiaan Rooman Pashan, oikeus tuomitsi kahden vuoden ja seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Kaksikko joutuu maksamaan hississä ryöstämälleen pojalle 15 400 euroa tämän vammoista ja noin 560 euroa muita kuluja.

Lue myös:

    Uusimmat