Valtteri Bottas väijyy Lewis Hamiltonia startissa – myönsi Viaplaylle: ”Ilman päivityksiä olisi käynyt kuin tallikaverille”

Unkarin GP:n aika-ajot Mercedeksen juhlaa 1:00
Valtteri Bottas oli yllätyksellisen aika-ajon kahdeksas.

Valtteri Bottas nosti Alfa Romeon kahdeksanteen lähtöruutuun Unkarin F1-kisassa. Tallin tekemät päivitykset näyttävät purreen odotettua paremmin.

Alfa Romeon kurssi on ollut kesän mittaan erittäin pahassa laskussa, mutta Unkariin tuodut päivitykset vaikuttavat nyt erittäin onnistuneilta. Tallista tuli taas, ainakin Unkarin hitaalla radalla, kärkikymmenikön haastaja.

– Oli niin tasaista, joten uskon, että ilman päivityksiä olisi käynyt samalla lailla kuin tiimikaverille, joka juuri jäi ulos Q3:sta, Bottas myönsi Viaplayn haastattelussa. Guanyu Zhou sijoittui 12:nneksi.

– Hyvä, että olemme menneet vähän eteenpäin ja myös Alpine oli vähän lähempänä kuin ennustimme. Se on positiivista.

Lähdössä edellä ovat aiempi Mercedes-tallikaveri Lewis Hamilton, joka onnistui kukistamaan Bottaksen vaivaisella 15 tuhannesosalla. Siitä seuraavina eteenpäin ovat sijoille viisi ja kuusi yltäneet Alpine-kuskit Esteban Ocon ja Fernando Alonso.

Yksi Alfa Romeon ongelma on ollut kytkin, joka on puraissut liian aggressiivisesti kiinni lähdöissä. Sunnuntaina senkin pitäisi toimia paremmin.

– On vaikea ohittaa. Tietenkin tänä vuonna näillä autoilla vähän parempi, mutta silti on vaikea rata, mutta kunhan nyt saadaan hyvä lähtö, ja jos taktiikka osuu hyvin kohdilleen, niin eiköhän siitä voi sijan tai kaksi ottaa vielä ylöspäin, Bottas tuumi.

Lue myös:

    Uusimmat