Karu vertailu: Valtteri Bottaksen talli tehnyt hirvittävän sukelluksen kauden aikana

Loistavasti F1-kauden aloittanut Alfa Romeo on ottanut vain takapakkia maaliskuun vauhdistaan, kertoo Sky Sportsin julkaisema data vuoden ensimmäisestä puoliskosta.

Alfa Romeo on edelleen valmistajien MM-sarjassa kuudennella sijalla, mutta on alkanut vauhdilla menettää asemiaan tiimien välisessä taistelussa.

Valtteri Bottas saavutti vielä keväällä Imolassa komean viidennen sijan sekä ylsi kauden avauksessa Bahrainissa ja myöhemmin Barcelonassa kuudenneksi. Kesällä Alfa Romeo on voinut vain haaveilla vastaavista sijoista.

Sky Sportsin tekemän datavertailun mukaan Alfa Romeon ottanut vauhdissaan vain takapakkia kauden mittaan. Suhteellisessa kierrosajoissa mitattuna tiimi on jäänyt nopeinta vauhtia pitävästä Ferrarista peräti 0,4 sekuntia kauden alkuun verrattuna.

Alfa Romeon lisäksi vain Alpine ja AlphaTauri ovat hidastuneet kauden mittaan suhteessa Ferrariin, nekin huomattavasti vähemmän. Kaikki muut kuusi tallia ovat onnistuneet ottamaan italialaistiimiä kiinni. Alfan kilpailijoista Haas on lähestynyt Ferraria 0,32 sekunnilla ja Aston Martin peräti 0,52 sekunnilla.

Sky Sportsin data on katsottavissa alta tai tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat