Valtteri Bottas sai ennen ratkaisevaa aika-ajovetoa poikkeuksellisen viestin – kaiken taustalla hänen oma toiveensa: "Se oli henkilökohtainen juttu"

Valtteri Bottas sai Abu Dhabin GP:n aika-ajojen ratkaisuhetkillä poikkeuksellisen radioviestin tallipäällikkö Toto Wolffilta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas oli viimeisen aika-ajo-osion ensimmäisten vetojen jälkeen kiinni paalupaikassa. Kun hän valmistautui toiseen vetoonsa, tv-lähetykseen kuului Wolffin radioviesti Bottakselle.

– Anna kaikki, mitä löytyy, Valtteri.

Bottas oli lopulta nopein Mercedes-kuljettaja, mutta Red Bullin Max Verstappen kiilasi hänen edelleen paalupaikalle 0,025 sekunnin marginaalilla.

Wolffin radioviesti puhutti aika-ajojen jälkeen, ja häneltä kysyttiinkin selitystä asiaan. Wolffin mukaan he olivat Bottaksen kanssa sopineet tukevansa toisiaan entistä enemmän.

Tallipäällikkö ja kuljettaja kävivät kahdenvälisiä keskusteluita viime viikonlopun Sakhirin GP:n jälkeen, kun Lewis Hamiltonia tuurannut George Russell oli loistanut Bottaksen rinnalla ja saanut suomalaisen ikävään valoon.

– On aina vaikeaa keskustella kuljettajien kanssa aika-ajojen tai kilpailun alla, mutta kävimme näitä asioita läpi, ja Valtteri sanoi tarvitsevansa minulta hieman enemmän palautetta, koska se on aina vain hyväksi, Wolff sanoi crash.net-sivuston mukaan Sky Sportsille.

– En ole aiemmin keskustellut kuljettajien kanssa näin, koska kokemukseni perusteella sellainen koetaan häiriöksi. Jokainen on erilainen, ja kävimme Valtterin kanssa hyvän keskustelun. Kuljettajan on vaikea käsitellä sitä, kun on hävinnyt mestaruustaistelun. Siksi hän sanoi, että voisimme keskustella enemmän.

Aika-ajojen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa myös Bottas pääsi ääneen asian tiimoilta.

– Toto voi puhua meille aina, jos vain haluaa. Viime päivinä olemme keskustelleet erilaisista asioista. Olemme joukkue, tuemme toisiamme niin kuin koemme parhaaksi. Jos voi tukea toista rohkaisemalla tai tietyillä sanoilla, se tehdään. Minä tekisin saman kaikille tallin jäsenille, Bottas sanoi.

– Ei siinä mitään sen ihmeempää ollut. Mielestäni se oli henkilökohtainen juttu.

Lue myös:

    Uusimmat