Kuuma huhu: Red Bullin odotettu kuljettajavalinta on selvillä – sopimus julkistetaan ensi viikolla

6:47
C Moren selostaja Niki Juusela kertoo Abu Dhabista saamansa tiedon Red Bullin kuljettajavalinnasta. Ossi Oikarinen ja Toni Vilander kommentoivat.

F1-piireistä kantautuvien tietojen mukaan Red Bull olisi julkistamansa ensi viikolla sen kuljettajan, jonka talli on valinnut Max Verstappenin tallikaveriksi ensi kaudelle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Verstappenin tallikaveria on arvuuteltu jo pitkään. Monet ovat sitä mieltä, ettei Red Bull yksinkertaisesti voi sivuuttaa Sergio Péreziä, joka vapautui markkinoille, kun Racing Point purki hänen sopimuksensa ja teki tilaa Sebastian Vettelille.

Vuonna 2011 F1:ssä debytoinut Pérez on ajamassa uransa parasta kautta. Hän on kiinni MM-sarjan neljännessä sijassa, vaikka oli elokuussa sivussa kahdesta kilpailusta koronatartunnan vuoksi.

Verstappenin tallikaverina tällä kaudella ajanut Alexander Albon ei puolestaan ole onnistunut vastaamaan hollantilaisen vauhtiin. Viime vuonna F1:ssä debytoinut Albon hävisi tämän kauden aika-ajot Verstappenille 0–17, ja Verstappen oli keskimäärin yli puoli sekuntia Albonia nopeampi. Yhdessäkään toisessa tallissa tallikaverusten välinen ero ei ollut näin suuri.

Kilpailut Verstappen on vienyt nimiinsä 11–4, ja kaikki Albonin voitot tässä tilastossa ovat tulleet sellaisissa kilpailuissa, joissa Verstappen on keskeyttänyt.

– Tieto, joka meidän viestimiin tuli, oli se, että ensi viikolla julkistettaisiin Pérezin Red Bull -sopimus, Niki Juusela kertoi C Moren studiossa.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko on aiemmin sanonut, että tallin kuljettajapäätös on tiedossa jouluun mennessä.

Katso jutun yläreunassa olevalta videolta, miten asiantuntijat Ossi Oikarinen ja Toni Vilander reagoivat Juuselan esittämään huhuun. Vilander nosti esiin yhden asiassa piilevän, Red Bullin kannalta vaikean ongelman.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja