"Tuo oli poikkeuksellista" – Toni Vilander ymmärsi Mercedes-pomon yllättävän Bottas-viestin taustan

Abu Dhabin F1-aika-ajojen ratkaisuhetkillä todistettiin tavanomaisesta poikkeavaa hetkeä, kun Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff jakoi Valtteri Bottakselle kannustusviestin tiimiradioon ennen suomalaisen viimeistä aikavetoa. C Moren asiantuntija Toni Vilander koki Bottaksen tarvinneen tsemppiä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Abu Dhabin GP suorana 11.–13.12.
Su: Abu Dhabin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas oli kiinni paalupaikassa viimeisen osion ensimmäisen aikakierroksensa jälkeen. Toiselle vedolle lähdettäessä Wolff yritti liekittää suomalaista tiimiradioviestillä "anna kaikki, mitä löytyy".

– Tuo oli aika poikkeuksellista, että Toto Wolff tsemppasi Valtteria ennen viimeistä yritystä. On kyllä tiedostettu, että pientä tsemppiä tarvitaan, että homma lähtee takaisin oikeille raiteille, Toni Vilander analysoi – Bottaksen edellisinä kisaviikonloppuina erinäisiä vaikeuksia on ollut riittämiin.

– Kyllä Valtteri minun mielestäni suoriutui ihan hyvin. Toistetaan edelleen se, että hän päihitti kuitenkin Lewis Hamiltonin, Vilander kehaisi.

Sunnuntaiksi on kehitteillä mielenkiintoinen keitos, kun Verstappen ja Mercedekset lähtevät kilpailuun erilaisilla rengasstrategioilla: Verstappen starttaa pehmeillä renkailla, Mercedekset keskikovilla.

– Lähtö taas korostuu. Vaikka Max pystyisi pitämään kärkipaikan, hyvin mielenkiintoista on seurata, miten hän saa renkaat auton alla kestämään ja miten Red Bull kikkailee taktiikassa.

– Valttikortit pitäisi olla Mercedeksen suunnalla, koska he lähtevät medium-renkaalla. Silloin heillä on paljon enemmän varikkoikkunaa, missä kohtaa he pysähtyvät, Vilander ruoti.

Lue myös:

    Uusimmat