Valtteri Bottas pääsee radalle, jossa on dominoinut tallikavereitaan vastaan – pystyykö Hamilton vastaamaan uudestisyntyneen suomalaisen aika-ajovauhtiin?

F1-kausi jatkuu tällä viikolla Bahrainissa ja tilanne on äärimmäisen kutkuttava. Valtteri Bottas dominoi avauskisaa, joten tallikaveri Lewis Hamilton on varmasti ladannut itsensä kovaan iskuun. Myös Ferrari sanoo vahvistuneensa Melbournesta.

Bottas oli jo aika-ajossa lähellä Hamiltonia ja otti lopulta avauskisasta kaiken mahdollisen: voitto ja nopein kierros toivat suomalaiselle 26 MM-pistettä. C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen näkee, että Bottaksen henkinen tila on nyt aivan toisenlainen kuin viime kaudella.

– Hän pääsi aloittamaan kauden tyhjältä pöydältä. Hänen ei tarvitse miettiä, missä tallikaveri on menossa MM-taistelussa. Pitää muistaa, että viime vuonna jo Hockenheimissa Mercedes teki sen valinnan, että Hamiltonista ruvetaan tekemään mestaria ja Valtteri saa olla sellaisessa roolissa, että hän auttaa Hamiltonia joka paikassa. Totta kai tämä vaikuttaa kuljettajaan, Oikarinen vertaili MTV Uutiset Live -lähetyksessä.

– Nyt on avauskisasta voitto, joten rooli on paljon helpompi ja sitä on henkisesti paljon helpompi kuljettajan käsitellä.

Bahrainin rata sopii Bottakselle: hän ei ole koskaan hävinnyt tallikaverilleen aika-ajossa ja kaksi vuotta sitten suomalainen otti Bahrainissa uransa ensimmäisen paalupaikan. Kisoissa Bottas on päihittänyt tallikaverinsa kolmesti ja jäänyt tallin sisäisessä kisassa kolmesti toiseksi.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Bahrainin GP suorana 29.-31.3.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55,
2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 13.55, aika-ajot klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 16.00
Su: Bahrainin GP klo 18.10, ennakkotunnelmat klo 17.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

– Vastassa on sarjan kovin aika-ajaja Hamilton, niin siinä mielessä Bottaksella on paljon töitä tehtävänä sen eteen, että hän pääsee sen paalun ottamaan tai olemaan parempi Mercedes-kuljettaja. Uskon kyllä, että hän pystyy olemaan se parempi Mersu-kuski, Oikarinen sanoo.

Entä Ferrari?

Vuosi sitten Ferrari pesi Mercedeksen täysin aika-ajossa, kun Sebastian Vettel otti paalun ja Kimi Räikkönen kakkosruudun. Kisassa Vettel piti Mersut takanaan. Oikarinen uskoo, että punaiset ovat tänäkin vuonna kovia luita, vaikka Australiassa takamatka Mercedekseen oli melkoinen.

– Kuulimme jo ensimmäisen kisan jälkeen aika paljon selityksiä siitä, mikä oli mennyt pieleen ja nyt on kuultu myös, että ne syyt on löydetty, miksei Australiassa onnistuttu, Oikarinen huomauttaa.

– Tätä taustaa vasten on tullut rohkaisevia uutisia Ferrarilta ja he tulevat haastamaan Mercedestä erittäin kovaa. Perinteisesti Ferrari on ollut vahva Bahrainissa, Oikarinen sanoo.

Oma sanansa on myös Red Bullilla, etenkin Max Verstappen osoitti vahvaa kisavauhtia jo Australiassa.

Katso C Moren F1-selostajan Niki Juuselan ja Oikarisen ennakkospekulointi Bahrainin GP:hen ylälaidan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat