Kova paljastus F1-kulisseista, unelmaliitto osoittautui heti katastrofiksi – “Tajusin jo ensimmäisessä kokouksessa”

McLaren-tallin entinen urheilutoimenjohtaja Eric Boullier kertoo yrittäneensä varoittaa brittitallin tuolloista tallipäällikköä Ron Dennisiä Honda-yhteistyön riskeistä.

Honda palasi kaudella 2015 F1-sarjaan McLarenin moottorikumppanina. Brittitallin johdossa yhteistyön japanilaisvalmistajan odotettiin palauttavan tallin taas kuninkuusluokan kärkitaisteluihin – etenkin kun yhteistyö kaksi vuosikymmentä aiemmin oli ollut unelmallinen – mutta laihasti tuloksia tuottanut kumppanuus jäi lopulta kolmen kauden mittaiseksi.

Yhteistyön epäonnistuminen sinetöi myös Ron Dennisin kohtalon McLarenin peräsimessä. Tallipomo joutui väistymään tehtävästään vuoden 2016 lopulla 35 vuotta kestäneen uran jälkeen.

– Tajusin jo ensimmäisessä kokouksessa, miten valmistautumattomia he (Honda) olivat tämän valtavan haasteen edessä, Boullier muisteli japanilaiselle Sokuho-lehdelle grandpx.newsin mukaan.

– Kerroin välittömästi Ron Dennisille, että tarvitsisimme ainakin kolme tai neljä vuotta aikaa nousta takaisin huipulle, mutta sopimukset oli jo allekirjoitettu. Dennis oli varma siitä, että hän pääsisi elämään uudelleen aiempia menestyksen päiviä, Boullier jatkoi.

Loppuvuodesta 2017 McLaren ilmoitti siirtyvänsä kaudella 2018 Renault’n moottoriasiakkaaksi, jonka jälkeen Honda allekirjoitti sopimuksen Toro Rosson kanssa.

– Nykymoottorit ovat erittäin hienostuneita. Vain Mercedes oli valmis lyömään kilpailjansa, mistä kiitos kuului vuosien kehitystyölle. McLarenin ja Hondan liitto ei olisi voinut tapahtua teknisessä mielessä monimutkaisemmalla hetkellä, Boullier totesi.

Alkavalla kaudella Honda toimii myös Toro Rosson emotallin Red Bullin moottorikumppanina. Japanilaisvalmistaja saavutti Australian avauskisassa kauan kaipaamaansa menestystä, kun itävaltalaistallin kuljettaja Max Verstappen toi autonsa ruutulipulle kisan kolmantena.

Lue myös:

    Uusimmat