F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas hämmästyi peileissä leimahtanutta tulipalloa: "Se oli varmaan aika pienestä kiinni"

1:48
Romain Grosjean selvisi karmeasta onnettomuudesta lievillä palovammoilla.

Romain Grosjeanin hurja ulosajo säikäytti F1-kuskit Bahrainin GP:ssä, mutta Valtteri Bottaksen mukaan ajatukset oli pakko suunnata tulevaan uusintalähtöön, kun tieto ranskalaiskuljettajan kunnosta saavutti varikon.

Grosjeanin auto paiskautui hurjasta vauhdista teräskaiteisiin Haas-kuskin saatua pienen osuman AlphaTaurin Daniil Kvjatin eturenkaasta.

Tuloksena oli massiivinen räjähdys, kun auton bensatankki puhkesi. Kesti aikansa, että Grosjean pääsi pois liekkimeren keskeltä, mutta lopulta tämä selvisi onneksi lievillä palovammoilla.

– Ensinnäkin olen onnellinen, että hän on kunnossa ja pääsi sieltä pois, Bottas totesi kisan jälkeen MTV Urheilulle.

– Kun menimme ekan lähdön jälkeen nelosmutkaan, näin peilistä, että sellainen tulipallo syttyi. Ei ollut mitään hajua, että oliko se auto vai mitä tapahtui, hän hämmästeli.

– En ole kyllä aikaisemmin nähnyt tuollaista. Se auto meni kahtia. Jollakin tavalla siinä tankki puhkesi. Uskon, että tuosta onnettomuudesta varmasti opitaan jotain tulevaisuuden nähden. Se oli varmaan aika pienestä kiinni, että… ei siellä varmaan paljoa tilaa ollut, mistä tulla ulos. Onneksi pääsi.

Pian kaikkien oli kuitenkin suunnattava keskittymisensä edessä olevaan uusintalähtöön. Bottas meni omaan pukuhuoneeseensa latautumaan ja pohtimaan, miten nousua nelossijaksi vaihtuneessa tilanteessa tehtäisiin.

– Halusin tosi nopeasti sulkea sen pois mielestäni, kun huomattiin, että hän on kunnossa ja kaikki sillä tavalla okei, niin turha sillä tavalla jäädä sen tarkemmin katselemaan ja vatvomaan. Piti vain keskittyä  uusintalähtöön ja kisaan, koska kaikki oli minulla ainakin vielä mahdollista, Bottas totesi.

Lopulta hän sai uusintalähdössä pienen osuman renkaaseensa, mikä riitti pilaamaan kisan lopullisesti. Ylimääräisen varikkokäynnin jälkeen Bottas pystyi nousemaan vain kahdeksannelle sijalle tallikaverinsa Lewis Hamiltonin voittamassa kisassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja