F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-lääkärin sankarillinen syöksy liekkeihin tallentui videolle – "En ole koskaan nähnyt tuollaista tulipaloa"

3:20
Lääkäri Ian Robertsin sankarillinen syöksy liekkeihin tallentui ilmakuvaan.

F1-sarjan lääkäri Ian Robertsin ja autonkuljettaja Alan van der Merwen sankarillinen toiminta sai Haas-tallin pomolta Günther Steinerilta kiitollisen vastaanoton varikolla. Romain Grosjeanin henki pelastui Bahrainissa yhteen osuneiden turvamekanismien täydellisessä onnistumisessa.

Grosjeanin auto räjähti liekkeihin, kun ranskalaiskuljettaja syöksyi lähtökahinassa jyrkässä kulmassa päin teräskaidetta. Kuski kuitenkin pääsi autosta ulos ripeästi ja sai vain lieviä palovammoja käsiinsä ja nilkkoihinsa.

Uusintavideoilla näkyy, kuinka Kansainvälisen autoliiton FIA:n lääkäriauto on paikalla jo pian onnettomuuden tapahduttua. Kyydissä ollut lääkäri Ian Roberts syöksyi liekkien keskelle hakemaan Grosjeanin turvaan.

Lääkäriautoa kuljettanut entinen kisakuski Alan van der Merwe kertoi tapahtuneesta tv-lähetyksessä.

– Se oli meillekin iso yllätys. En ole koskaan nähnyt 12 vuoden aikana tuollaista tulipaloa tuollaisesta törmäyksestä. Kesti hetken ottaa selvää, mitä on meneillään.

– Se oli varmasti vain sekunti, mutta tuntui ikuisuudelta. Sitten Romain alkoi nousta autosta, mikä on aika uskomatonta tuollaisessa onnettomuudessa, van der Merwe hengähti.

Tilanteessa osui yhteen moni turvallisuusseikka. Halo-turvakaari saattoi pelastaa Grosjeanin hengen suojattuaan ohjaamoa. Uudet paloturvallisemmat haalarit estivät pahemmat palovammat.

– Tämä näyttää kaikkien kehittämiemme järjestelmien täydellisen toimimisen käsi kädessä. Halo, turvakaiteet, turvavyöt ja kaikki toimi niin kuin. Ilman yhtäkin niistä tilanne olisi voinut olla toisenlainen, van der Merwe myönsi.

0:54
Lääkäriauton kuljettaja Alan van der Merwe kertoi Romain Grosjeanin pelastamisesta, kun Haasin tallipäällikkö Günther Steiner saapui paikalle kiittämään häntä.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner saapui haastattelun jälkeen paikalle kiittämään van der Merwea. Hän etsi myös lääkäri Robertsia, joka oli ehtinyt toimistoonsa.

​– Olin niin yllättynyt, miten sinä v***u reagoit! Steiner kiitteli reippaalla tyylilleen uskollisena.

– Haluan kiittää lääkäri Ian Robertsia ja Adrian van der Merwea ja kaikki ratavirkailijoita, joiden nimiä en tiedä. He tekivät mahtavaa työtä saadakseen hänet mahdollisimman nopeasti pois tulipalosta. Se oli uskomatonta, mitä he tekivät, ja kiitän heitä paljon siitä, Steiner sanoi haastattelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja