Valtteri Bottaksen pomo myöntää, ettei ole varma Mercedes-jatkostaan – kertoo syyn pitkittyneelle pohdinnalleen

Viime viikolla voimakkaiden lähtöhuhujen kohteeksi joutunut Toto Wolff myöntää pohtivansa edelleen omaa jatkoaan Mercedeksen F1-tallipäällikkönä. Sen sijaan hän kiistää väitteet siitä, että hän olisi ajautunut huonoihin väleihin Daimler-pomo Ola Källeniuksen kanssa.

Saksalaislehti Auto Bild uutisoi viime viikolla, että sen tietojen mukaan Wolff jättää tehtävänsä tallipäällikkönä tämän F1-kauden jälkeen ja siirtyy tallissa hallituksen jäseneksi.

Daimler jyrähti uutisoinnista toteamalla sen edesvastuuttomaksi. Nyt Wolff kuitenkin myöntää, ettei hän ole vielä tehnyt päätöstä ainakaan jatkamisestaan. Itävaltalainen kertoi toimittajille pitämässään Zoom-konferenssissa, että hänellä on ollut tarkoitus jatkaa, mutta on tarvinnut aikaa asian miettimiseen.

Wolff on johtanut Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen tähdittämää tallia vuodesta 2013 lähtien ja voittanut sen kanssa kuusi peräkkäistä maailmanmestaruutta. Myöskään kumpikaan kuskeista ei ole vielä tehnyt jatkosopimusta.

– En halua tulla tallipäälliköksi, joka muuttuu huomaamattaan mahtavasta hyväksi, ja joka ei pysty enää antamaan tiimille yhtä paljon kuin alussa, Wolff perustelee odotteluaan.

Sen sijaan näkemyserot Daimlerin toimitusjohtajan Ola Källeniuksen kanssa Wolff tyrmää naurun kera. Wolffin hankittua prosentin osuuden autonvalmistaja Aston Martinista huhut ovat vieneet häntä tämän tulevaan F1-projektiin, jota vetää brittibrändin omistukseensa hankkinut Racing Point -tallin omistaja Lawrence Stroll.

Aston Martin -kaupoilla ei ole Wolffin mukaan mitään tekemistä hänen Mercedes-jatkonsa kanssa.

– Aston Martinin taustalla on erittäin vahva ryhmä osakkaita, jotka eivät petä yhtiötä. Siksi päätin lähteä mukaan siihen ryhmään. Minun tehtäväni (Mercedeksen) johdossa eivät ole muuttuneet.

Lue myös:

    Uusimmat