Daimler ärähti Mercedeksen F1-talliin liittyvästä kuumasta huhusta – sanamuodot jättivät kuitenkin takaportin auki

F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021 6:27
F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021.

Auto Bild -lehden ja Sport1-kanavan tietojen mukaan Mercedeksen F1-tallin toimitusjohtajana ja tallipäällikkönä toimiva Wolff jättäytyisi sivuun operatiivisesta roolistaan tämän vuoden lopussa, kun hänen sopimuksensa yhtiön kanssa päättyy, ja siirtyisi osaksi yhtiön hallintoneuvostoa.

Wolff omistaa tallista tällä hetkellä 30 prosenttia, loput 70 prosenttia ovat emoyhtiö Daimlerin hallussa. Saksasta kantautuvien tietojen mukaan Wolff ja hänen ystäväkseen tiedetty Racing Point -omistaja, kanadalaismiljardööri Lawrence Stroll olisivat hankkimassa itselleen enemmistöä tallista.

Daimler julkaisi torstai-iltana tiedotteen asiaan liittyen.

– Spekulaatiot meidän vetäytymisestämme F1:stä ovat edelleen perusteettomia ja vastuuttomia. Laji on ottanut oikeita askelia koronapandemian aiheuttamien vaikutusten varalle ja kestävään taloudelliseen tulevaisuuteen liittyen. Nämä askeleet ovat tervetulleita, Daimler toteaa tiedotteessaan Grandprix247.comin mukaan.

– Vakaa aikomuksemme on jatkaa kilpailemista F1:ssä Mercedeksen tehdastallina myös tulevaisuudessa, ja aiomme tehdä niin kumppanimme Toto Wolffin kanssa.

Tiedotteen sanamuodot aiheuttavat enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, sillä vastaavia vakuutteluita on kuultu Mercedeksen ja Daimlerin suunnalta jo aiemminkin, eivätkä ne varsinaisesti ole ristiriidassa Auto Bildin ja Sport1:n tietojen kanssa; vaikka Wolff ja Stroll hankkisivat enemmistön F1-tallin osakkeista, Mercedes voisi yhä jatkaa pienosakkaana, ja näin talli olisi edelleen niin sanottu tehdastalli.

Lue myös:

    Uusimmat