Valtteri Bottaksen mestaruussaumat lytätään tylysti – "Hän ei ole kykeneväinen siihen"

Valtteri Bottaksen mestaruusjahti sai viime viikonloppuna jälleen lisää varjoja ylleen, kun suomalaiskuski jäi Espanjan osakilpailussa kolmanneksi. Bottaksen mahdollisuuksia ei pidetä hyvinä mediassakaan.

Valtteri Bottaksen vahvan avauskisan jälkeen suomalaisen tallitoveri Lewis Hamilton on ottanut mestaruusjahdin komennon itselleen vakuuttavalla tavalla. Kun Bottas on ollut hieman epäonninen ja sortunut myös virheisiin, on Hamilton ajanut takuuvarmasti viikosta toiseen.

Sunnuntaina Bottaksen kisa vesittyi jo heti alkumetreillä heikkoon lähtöön. Lopulta hän ajoi ruutulipulle kolmantena ja ero Hamiltoniin kasvoi jo 43 pisteeseen.

– Suomalainen osoitti jälleen, miksi hän ei ole tällä hetkellä kykeneväinen taistelemaan mestaruudesta Hamiltonia vastaan, Autosportin toimittaja Luke Smith kirjoittaa.

– Bottas oli vilpitön lausunnossaan, kun hän myönsi, että mestaruus on karkaamassa jo käsistä. Hän on kolmantena MM-taulukossa 43 pistettä tallitoveristaan, jota hän ei ole päihittänyt avauskisan jälkeen, Smith jatkaa.

Hamilton on voittanut tällä kaudella jo neljä osakilpailua. Neljänneksi avauskisassa jäänyt brittikuski on kääntänyt tahmean alun tylyllä tavalla edukseen ajamalla tasaisesti kahden parhaan joukkoon. Bottas puolestaan on jäänyt kertaalleen täysin ilman pisteitä ja jäänyt jo kolmessa kisassa kolmanneksi.

– Hamiltonin päihittäminen vaatii lähes täydellistä ajamista viikosta toiseen. Yksinkertaisesti Bottas ei pysty siihen tällä hetkellä, eikä ilmassa ole kauheasti merkkejä muutoksesta, Smith päättää analyysinsä.

Lue myös:

    Uusimmat