Valtteri Bottas näkee taas tutun kohtalon häämöttävän: "Haluaisin olla jossain muualla kuin tässä"

Valtteri Bottaksen olemuksesta huokui kolmossijaan päättyneen Espanjan GP:n jälkeen turhautuneisuus. Tallikaveri Lewis Hamilton karkasi jälleen yhdellä voitolla jo 43 pisteen MM-johtoon.

Bottas sai Barcelonan kisaan todella heikon lähdön eikä päässyt kisan aikana enää Red Bullin Max Verstappenin edelle. Neljättä vuottaan Mercedeksellä ajava suomalainen on jälleen jäämässä MM-taistelussa auttamattomasti jälkeen.

Syytä sille, miksi asiat ovat taas kääntymässä näin, hän ei itsekään osaa tarkasti sanoa.

– En, rehellisesti sanottuna, pysty sanomaan. Minulla oli hyvä alku kauteen. Vauhti on ollut kohdallaan joka kisassa. Aika-ajoissa on ollut todella tiukkaa. Välillä minä olen voittanut, välillä Lewis.

– En tiedä syytä. Minulla on ollut pari paskaa kisaa. Silverstonessa oli huonoa tuuria. Ehkä pystyn myöhemmin sanomaan, mutta tällä hetkellä minulla ei ole vastausta, Bottas pyöritteli kisan jälkeen.

Joka tapauksessa Hamiltonin johto on karannut jo niin suureksi, ettei sitä kuitata enää pelkillä hyvillä aika-ajoilla ja kisoilla. Seitsemännen maailmanmestaruuden menettäminen vaatisi britiltä jo suurta epäonnea useammassa kisassa.

– Minulla ei ole hajuakaan piste-erosta, mutta se on aivan liian iso. Näen taas, miten mestaruus karkaa, Bottas tunnustaa.

Ei auta vain jatkaa eteenpäin

Kauden toisen kolmeviikkoisen rypistyksen päättäneen Barcelonan kisan jälkeen edessä on väliviikonloppu. Sen jälkeen Belgiasta alkaa kuitenkin uusi kolmen kisan putki, kun sarja jatkaa suoraan sieltä Italiaan Monzaan ja Mugelloon.

Bottas aikoo nyt palautua pettymyksestä, mutta velloa siinä vielä sen verran, että pystyy tekemään kunnon analyysin tapahtuneesta.

– Vaatii pari päivää katsoa, mikä meni pieleen. Sen jälkeen mennään eteenpäin. Tiedän, että palaan vielä. Siitä ei ole epäilystäkään, etten olisi Spassa täysillä mukana. Nyt haluaisin olla jossain muualla kuin tässä.

– Kiva, että nyt on tauko. Toivottavasti meillä on vielä paljon kisoja tulossa. Ehkä jopa kymmenen tai jotain sellaista. Toivon todella niin, Bottas toteaa.

– Pitää taas käydä läpi kaikki, mitä pystyy tekemään paremmin. Jos tästä vaan lähtee eteenpäin ja unohtaa kisan, siitä ei jää mitään opiksi. Totta kai kaikki analysoidaan ensin, ja sen jälkeen vasta mennään eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat