Valtteri Bottas sai Mercedeksen tunnustamaan virheensä: "Taas jäi se tilaisuus käyttämättä"

Espanjan F1-kisassa kolmanneksi jäänyt Valtteri Bottas epäilee, ettei toisenlainen rengasvalinta toisella varikkokäynnillä olisi nostanut häntä yhtään ylemmäs lopputuloksissa. Ennen pysähdystä tapahtui kuitenkin jo yksi virhe, jolla oli mahdollisesti isompi vaikutus.

Bottas teki toisella varikkokäynnillä eri ratkaisun kuin tallikaverinsa Lewis Hamilton, joka pyörsi tiimin päätöksen ja halusi kisan loppuun keskikovat renkaat. Bottakselle laitettiin tiimin suosituksen mukaisesti pehmeät.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myönsi kisan jälkeen, että tallin tekemä rengasvalinta oli virheellinen. Tiimipomon mukaan Bottas olisi voinut keskikovilla renkailla tavoittaa edellään olleen Red Bullin Max Verstappenin.

Suomalaiskuski ei kuitenkaan usko, että asia olisi tuosta päätöksestä muuttunut.

– Vähän epäilen. Kuitenkin Verstappen oli mediumilla siinä lopussa. Epäilen, että olisi ollut kauheasti mahkuja, Bottas kommentoi MTV Urheilulle.

– Täällä on niin vaikea ohittaa. Mun mielestä oli ehkä ihan hyvä koettaa, jos se softi olisikin ollut parempi ja toiminut. Olisi ollut ainakin jotain eroa.

– Oli pientä keskustelua, mitä tehdä. Tiesin, että jos menen mediumille, ei ole mahdollisuutta, ellei Max tee virhettä, hän kertoi.

Bottas odotti tallin käskyä, Mercedes ei toiminut

Hamilton pystyi hallitsemaan tilannetta kärjessä ja ajoi mediumrenkailla voittoon. Ennen varikkokäyntiä Bottaksella olisi kuitenkin ollut jonkinlainen ikkuna toimia. Startissa hän oli jäänyt Racing Pointin Lance Strollin taakse ja hankkiutunut tämän edelle vasta viidennellä kierroksella.

– Olin välillä aika lähellä Verstappenia. Mielestäni siinä olisi ollut mahis pysähtyä ja koettaa sillä tavalla, että pysähtyy ennen Maxia ja koettaa päästä edelle, Bottas selvitti.

– Oikeastaan odotin jo sitä päätöstä, että tullaan sisään, mutta sitä ei ikinä tapahtunut. Ajattelin, että okei, ehkä tiimillä on isompi kuva asiasta. Ehkä olisin vaan tullut ruuhkaan tai muuta.

Lopulta Red Bull toimi huomattavasti Mercedestä aiemmin. Verstappen tuli toiselle stopille kierroksella 41, kun taas Bottaksen käyntiä venytettiin kierrokselle 48 ja Hamiltonin kierrokselle 50.

– Jälkeenpäin tiimikin myönsi, että okei, siinä olisi ehkä ollut mahis pysähtyä ennen Maxia ja sillä tavalla päästä edelle. Mutta taas jäi se tilaisuus käyttämättä. Sekin analysoidaan tarkemmin.

– Se oli oikeastaan ainut asia, mitä tuossa kisassa olisi voinut tehdä, että olisi ollut mahkut, Bottas kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat