F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottakselle kovaa kritiikkiä, Lewis Hamilton astui esiin – kääntää syytökset muualle: "Asettaa ihmiset vaaraan"

1:48
Valtteri Bottas vei uusintalähdön kiihdytyksen aivan viime hetkille, mikä aiheutti takana jonoutumista ja lopulta ison kolarin.

Joidenkin F1-kuljettajien kritiikki Valtteri Bottasta kohtaan Mugellon kisan ensimmäisessä uusintalähdössä hämmästyttää tallikaveriaan lähietäisyydeltä seurannutta Lewis Hamiltonia.

Bottas oli onnistunut kisan lähdössä viemään kärkipaikan Hamiltonilta ja sai sen myötä määrätä tahdin, kun turva-auto poistui radalta kisan jatkuessa jälleen.

Mugellon radan pääsuoralle muodostui letka, jossa kuskit odottivat Bottaksen ratkaisua kärjessä. Suomalainen vei kiihdytyksensä kuitenkin aivan turva-autolinjan kohdalle, jotta jättäisi Hamiltonille mahdollisimman vähän suoraa ohituksen tekemiseen.

Takana jonoutuminen aiheutti hermostuneisuutta, ja osa kuskeista ponkaisikin ennen aikojaan matkaan rajuin seurauksin. Haasin Kevin Magnussen sai päälleen Alfa Romeon Antonio Giovinazzin ja McLarenin Carlos Sainzin.

Muutkin kuskit kokivat kovia. Esimerkiksi Romain Grosjean ja Sebastian Vettel arvostelivat Bottaksen toimintaa keulilla. Voiton lopulta ottanutta Hamiltonia tämä kummastutti.

– Se ei totisesti ollut Valtterin vika, Hamilton tuomitsi kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Vika on sääntöjen tekijöissä. He yrittävät selvästi tehdä asioista jännittävämpiä, mutta tänään nähtiin, että se asettaa ihmiset vaaraan. Ehkä heidän pitäisi miettiä sääntöä uudelleen.

Kuskeilla oli turva-auton takana myös erittäin vähän aikaa valmistautua uusintalähtöön. Kun turva-auton keltaiset valot sammutetaan, tulee tieto sen poistumisesta varikolle. Tässä tapauksessa se tapahtui vain minuutin ennen lähtökiihdytystä.

– He sammuttavat turva-auton valot koko ajan myöhemmin ja myöhemmin. Me taistelemme sijoituksista. Varsinkin, kun olet ansainnut paikkasi, kuten Valtteri ansaisi olla keulilla, Hamilton puolusti.

Juttua korjatu klo 10.12: Bottas otti kärkipaikan kisan varsinaisessa lähdössä. Turva-auton takaa tehty uusintalähtö oli kisassa ensimmäinen laatuaan, ei toinen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja