Sebastian Vetteliltä suoria syytöksiä Valtteri Bottakselle joukkokolarista: "Aivan tarpeetonta"

Sunnuntain Toscanan GP:n isoimmaksi puheenaiheeksi on noussut turva-auton jälkeinen lähtötilanne, jossa nähtiin usean kuljettajan joukkokolari. Ferrarin Sebastian Vettelin mukaan Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli kolarin syypää.

Tilanteessa Haasin Kevin Magnussen jarrutti voimakkaasti edellä olleiden autojen takia. Williamsin Nicholas Latifi onnistui vielä väistämään Magnussenia, Alfa Romeon Antonio Giovinazzi ei. Italialaiskuljettaja täräytti vauhdilla päin Magnussenin autoa. Tästä Giovinazzi kimmahti päin Latifia.

Myös McLarenin Carlos Sainz joutui keskeyttämään lähtösuoralle, samaisen kolarin takia.

Ferrarin saksalaiskuljettajan Sebastian Vettelin mukaan Mercecedeksen Valtteri Bottaksen nykivä tyyli oli syynä kolarille.

Kisaa johtanut Bottas kiihdytti matkaan vasta turva-autoviivan tuntumassa. 

– Jos hän haluaa odottaa, niin hänen kannattaa odottaa pitkään. Ja laittaa vasta sitten jalka kaasulle. Mutta ei niin, että hän yhtäkkiä pysähtyy ja lähtee sitten liikkeelle, Vettel kritisoi, jatkaen:

– Aivan tarpeetonta. Kärkimiehen pitää olla hereillä tuollaisissa tilanteissa.

Vettelin mukaan kolari olisi voinut olla vieläkin pahempi kärkijoukon nykimisen myötä.

– 5-10 autoa oli vaarassa. Luojan kiitos kukaan ei loukkaantunut.

Bottasta ei kutsuttu tuomariston eteen tapauksen jäljiltä. Sen sijaan kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo on kuullut Latifia, Magnussenia ja AlphaTaurin Daniil Kvjatia tapauksen suhteen. 

Bottas vastasi huutelijoille kisan jälkeen.

– Ne, jotka laittoivat kaasun pohjaa ennen kuin minä, heidän kannattaa katsoa peiliin. Ei ole mitään syytä vinkua tuosta, Bottas latasi.

Lue myös:

    Uusimmat