Valtteri Bottaksella uutta tietoa Ranskan GP:n tapahtumista – Lewis Hamiltonin maagisen vauhdin taustat avautuivat analyysin myötä

Valtteri Bottas tietää nyt muutaman päivän sulattelun jälkeen, mistä roima ero tallikaveri Lewis Hamiltoniin syntyi juhannusviikonloppuna ajetussa Ranskan F1-kisassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Itävallan GP suorana 28.-30.6.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas jäi nopeasti Hamiltonin vauhdista kaksoisvoittoon ajaneiden Mercedes-kuskien lähestyessä varikkokäyntiään. Stoppien jälkeen kuskit jatkoivat pitkään samassa tahdissa, kunnes ero repesi jälleen lisää kisan loppupuolella.

Kotimaisemissa Monacossa alkuviikosta rentoutunut Bottas kertoo käyneensä insinööriensä kanssa Ranskan tapahtumat läpi ja löytäneensä eroavaisuuksia omassa ja tallikaverinsa kisavauhdissa.

– Tietenkin analysoimme nopeasti viime kisa, ja se oli tärkeää, että ymmärsi sen, koska tulos ei ollut lähelläkään sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Kuitenkin ero oli aika iso tiimikaveriin kisassa, niin se, että sen ymmärsi, oli aika tärkeää. Sitten on helppo mennä eteenpäin, Bottas kertoi C Morelle torstaina Itävallassa.

– Viime kisassa tuli loppujen lopuksi aika iso säätöero minun ja Lewiksen autojen setupissa. Sitten parissa mutkassa kisan aikana Lewis teki parempaa työtä, että sai renkaat pidettyä paremmassa kunnossa.

– Stinttien alussa vauhtini oli aina hyvää, mutta sitten kun eturenkaat alkoivat kulua, niin sitten eroa tuli tosi paljon. Sitten oli vielä jotain pientä moottorihäikkää sun muuta kaiken lisäksi, niin siitä se ero oikeastaan tuli, Bottas tiivisti.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Videolla Valtteri Bottaksen tuore haastattelu Itävallasta.

Hamilton kasvatti MM-sarjan kärjessä eron toisena olevaan Bottakseen jo 36 pisteeseen. Tuon eron kiinni kurominen vaatii suomalaiselta välittömiä toimenpiteitä jo ennen kesätaukoa tai muuten viisinkertainen maailmanmestari katoaa tavoittamattomiin jo varhaisessa vaiheessa.

– Tämä on tietenkin ollut hyvä (rata) minulle. Ensimmäinen podium tuli täällä ja nyt olen ollut kaksi kertaa putkeen paalulla, niin tietenkin kovat odotukset, mutta keskitytään itse asiaan ja nautitaan, niin eiköhän sieltä hyvä tule, Bottas ennakoi Itävallan viikonloppua.

Lue myös:

    Uusimmat