Valtavan oikeuskäyntikohun keskiössä ollut Johnny Depp esiintyy tänään Helsingissä – MTV Uutiset paikalla

Johnny Deppin uralla mahdollisuuksia uuteen nousuun – Amber Heard tarvitsisi ihmeen 1:17
Johnny Deppin uralla mahdollisuuksia uuteen nousuun – Amber Heard tarvitsisi ihmeen

Johnny Depp konsertoi Helsingin Kaisaniemessä Jeff Beckin kanssa. MTV Uutiset seuraa tapahtumaa paikan päältä.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Johnny Depp astuu tänään, sunnuntaina 19. kesäkuuta lavalle brittikitaristi Jeff Beckin rinnalla Helsingin Kaisaniemessä Helsinki Blues Festival -tapahtuman pääesiintyjänä. Myös kitaristina tunnettu Depp on konsertoinut kesän alun aikana Beckin kanssa muun muassa Isossa-Britanniassa. MTV Uutiset on paikan päällä illalla Kaisaniemessä seuraamassa Deppin esiintymistä. 

Depp on ollut runsaasti otsikoissa kuluvan vuoden aikana johtuen kunnianloukkausoikeudenkäynnistä, jonka hän kävi ex-vaimoaan Amber Heardia vastaan Yhdysvalloissa. Depp haastoi entisen puolisonsa Heardin oikeuteen vuonna 2019 johtuen tämän kirjoittamasta mielipideartikkelista, joka julkaistiin Washington Post -lehden nettisivuilla vuonna 2018.

Kyseisessä tekstissä Heard kirjoitti olevansa perheväkivallan uhri. Artikkelissa ei mainittu Deppia nimeltä, mutta näyttelijä näkee sen olleen kuitenkin syynä kokemiinsa merkittäviin ansionmenetyksiin sen kautta, kun hän menetti useita roolitöitään tekstin julkaisun tienoilla. Depp ja Heard olivat naimisissa vuosina 2015-2017. 

Ex-parin välisestä oikeudenkäynnistä tuli valtava ilmiö, jota seurattiin tiiviisti ympäri maailman. Oikeusistunnot striimattiin muun muassa YouTubeen suorana joten niitä pystyi seuraamaan kuka vain, mistä tahansa.

Oikeudenkäynti päättyi Deppin suureen voittoon, kun jokainen hänen kanteensa kohta hyväksyttiin valamiehistön toimesta. Näin ollen Heard tuomittiin kunnianloukkauksesta ja valamiehistö määräsi hänet korvaamaan Deppille 15 miljoonaa dollaria kunnianloukkauksesta.

Korvaussummasta 10 miljoonaa dollaria on vahingonkorvausta ja viisin miljoonaa rangaistuksellista vahingonkorvausta. Virginian osavaltiossa jälkimmäisen vahingonkorvauksen maksimisumma on kuitenkin 350 000 dollaria, joten tuomari joutui leikkaamaan summaa reilusti. Näin ollen Heard määrättiin maksamaan ex-puolisolleen 10,35 miljoonan dollarin korvaukset. 

Depp tuomittiin niin ikään kunnianloukkauksesta Heardia kohtaan johtuen hänen asianajajansa Adam Waldmanin kommentista brittilehti Daily Mailille. Lausunnossaan Waldman väitti Heardin väkivaltasyytösten olevan huijausta. Valamiehistö tuomitsi Deppin kunnianloukkauksesta kahden miljoonan vahingonkorvauksiin. Tuomio ei sisältänyt rangaistuksellista vahingonkorvausta. 

Heardin asianajajan Elaine Bredehoftin mukaan Heard aikoo valittaa tuomiosta, sillä hänellä ei olisi varaa maksaa korvauksia. 

Lue myös:

    Uusimmat