Asianajaja avaa ainutlaatuisen Heard-Depp-oikeusjutun kuvioita ja arvioi kaksikon motiiveja – "Saaga jatkuu"

Asianajaja avaa Heard-Depp-oikeusjutun kuvioita – ”Saaga jatkuu” 9:05
Asianajaja avaa Heard-Depp-oikeusjutun kuvioita

Johnny Deppin ja Amber Heardin välinen kunnianloukkauskiista saatiin keskiviikkona päätökseen. Valamiehistö katsoi sekä Johnny Depp että Amber Heardin katsottiin syyllistyneen kunnianloukkaukseen.

Tapaus on saanut valtavan suurta mediahuomiota ja asiaa on puitu raastuvan ja lehtien palstojen lisäksi myös sosiaalisessa mediassa. Asianajaja Jussi Ikonen on seurannut tapauksen kulkua, eikä pidä lopputulosta yllättävänä.

– Kyllä Depp ja Deppin tiimi teki vakuuttavampaa työtä ja oli uskottavampi nyt sitten myös valamiehistön mielestä.

Johnny Depp on selvä voittaja

Sekä Johnny Deppin että Amber Heardin katsottiin syyllistyneen kunnianloukkaukseen, mutta Deppiä voidaan pitää jutussa selkeänä voittajana. Heard tuomittiin maksamaan Deppille 15 miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia. Osavaltion lakien takia Deppin saama korvaussumma tosin pieneni reippaasti, 10,35 miljoonaan euroon. Depp tuomittiin puolestaan maksamaan Heardille kaksi miljoonaa dollaria korvauksia.

Oikeudenkäyntiä on seurattu useita viikkoja ympäri maailmaa. Vastaavia tapauksia ei olla Suomessa nähty – eikä varmaan aivan heti nähdäkään. Ikonen pitää Depp-Heard-tapausta Amerikankin mittapuulla jokseenkin harvinaislaatuisena.

– Kyllähän Amerikka on oikeudenkäyntien ja tv-oikeudenkäyntien luvattu maa. Siellä näitä on totuttu näkemään, muttei tässä mittakaavassa kovinkaan usein.

Mikä oli perimmäinen motiivi?

Tapauksen käsittelytavan, esitettyjen korvausvaatimusten ja syytösten takia oikeudenkäynti on herättänyt joissakin ihmisissä ajatuksen siitä, onko koko oikeusjutun perimmäisenä syynä lähinnä toisen osapuolen mustamaalaaminen.

– Sitä voi tietysti ajatella. Tässä on ollut ennen kaikkea ehkä motiivina se oman maineen puhdistaminen tai vastavuoroisesti toisen maineen lokaaminen ja ehkä jossain määrin korvausten saaminen.

Amber Heard on ilmoittanut aikovansa valittaa tuomiosta, joten pariskunnan eron jälkimainingit saanevat uuden jatko-osan.

– Eli ainakin siinä mielessä saaga jatkuu.




Lue myös:

    Uusimmat