Vältä kiusallinen säätäminen huoltoasemalla: Tästä tiedät, kummalta puolelta auto tankataan!

Näin tarkistetaan auton rengaspaineet 3:48
Osaatko tarkistaa auton rengaspaineet huoltoasemalla? Jos et, niin nyt on korkea aika opetella. Vaikeaa se ei ole, kuten tältä videolta näet.

Monet meistä ovat joskus joutuneet huoltoasemalle kurvatessaan pohtimaan, kummalta puolelta se auto taas tankattiinkaan. Onneksi useimmissa autoissa on ongelmaan nykyään helppo ratkaisu.

Saatat olla tietoinen, että monissa autoissa on mittaristossa pieni symboli, joka kertoo, kummalta puolelta autoa polttoainetankin täyttöaukko löytyy.

Tämä tieto luonnollisesti helpottaa tankille ajamista, sillä et varmaankaan halua olla SE autoilija, kun vierailet läheisellä huoltoasemallasi.

Kyseinen symboli löytyy useiden autojen mittaristoista polttoaineen määrää ilmaisevan mittarin vierestä. Polttoainetankkia esittävän kuvan kyljessä oleva nuoli kertoo, kummalta puolelta auto tankataan.

Kuka sai idean ensimmäisenä?

Tämän nuolisymbolin keksijänä voidaan pitää 1980-luvulla Fordin palveluksessa työskennellyttä Jim Moylania. Hän sai idean tästä varsin yksinkertaisesta ratkaisusta ajettuaan firman autolla huoltoasemalle ja tajusi mokansa vasta seisoessaan tankilla bensapistooli kädessään.

Ensimmäiset autot, joissa oli nykyisen kaltainen nuolisymboli kertomassa täyttöaukon sijainnin, olivat vuoden 1989 Ford Escort ja samaan konserniin kuuluneen Mercuryn Tracer.

Hieman vastaava ratkaisu on kuitenkin ollut olemassa jo vuosikymmentä aiemmin Mercedes-Benzin W123:ssa, jossa oikealle osoittava kolmio toimi samalla myös bensavalona. Tämä ratkaisu ei kuitenkaan ole yleistynyt samaan tapaan kuin printattu nuoli.

Video siitä autoilijasta alla.

Lähde: Jalopnik

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2018.

Lue myös:

    Uusimmat