Valmentajalegendalta kova kommentti Cristiano Ronaldosta ja Lionel Messistä

Valmentajalegenda Fabio Capello on lyönyt pöytään kovan lausunnon maailman parhaiksi jalkapalloilijoiksi arvioiduista Cristiano Ronaldosta ja Lionel Messistä.

Pääkuvan videolla juttua Cristiano Ronaldon onnistumisista perjantaina Portugalin ja Espanjan välisessä ottelussa.

Ronaldo aloitti Venäjän MM-kisat iskemällä Portugalille hattutempun 3–3-tasapelissä Espanjaa vastaan. Argentiinan Messin "vastaus" oli eilen vaisu. Maalitta jäänyt Messi tuhri rangaistuspotkunsa MM-ensikertalaista Islantia vastaan, ja Argentiina nuhjasi 1–1-tasapelin.

– Messi on kärsinyt Ronaldon kovasta hattutempusta. Kaikki Argentiinan keskikentällä näyttivät typeriltä yrittäessään syöttää keskustassa palloa Messille. Minusta hän on parempi kuin Cristiano Ronaldo, mutta Argentiinan maajoukkue saa hänet näyttämään huonommalta, Englannin ja Venäjän jalkapallomaajoukkueiden entinen päävalmentaja Capello tykitti suorasanaisesti italialaisen Mediaset Premiumin mukaan.

Capellon kovalle kommentille on perusteensa. Siinä missä Messillä on FC Barcelonassa turvanaan viimeisen päälle strukturoitu, täsmällinen pelitapa, Argentiinassa yhteispeli on tavannut olla improvisoidumpaa. Syöttöpeli Messin ja Argentiinan joukkuekaverien välillä ei ole jauhanut yhtä sulavasti kuin Barcelonassa.

Siitä huolimatta Messillä on ollut maajoukkuehetkensä, ja hänet valittiin viimeksi MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi, kun Argentiina nappasi hopeaa 2014. Ja vaikka Portugali voitti kaksi vuotta sitten Euroopan mestaruuden, MM-tasolla Ronaldolla on aiemmin yskinyt. Real Madridia seurajoukkuetasolla edustava hyökkääjä oli pyssyttänyt aiemmissa kolmissa MM-kisoissaan yhteensä kolme maalia, ja nyt hän tuplasi tuon saldon yhdessä pelissä.

Messi ja Ronaldo on kumpikin valittu viisi kertaa vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi maailmassa. Kaksi edellistä titteliä on vienyt Ronaldo.

Lue myös:

    Uusimmat