Islanti-peli ei harvinaisuus – Lionel Messillä hämmentävän huono saldo rangaistuspotkuissa

Vaikka FC Barcelonan ja Argentiinan supertähti Lionel Messi on muuten jalkapallotekniikaltaan silmiähivelevän taitava ja loistava pelaaja, rangaistuspotkut ovat olleet hänen heikko pisteensä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu MM-kisojen lauantain tapahtumista.

MM-kisojen lauantaisessa 1–1-tasapeliin päättyneessä Islanti-ottelussa Messi tuhri toisella jaksolla rangaistuspotkun. Messi ampui vasemmalle laukauksen, joka tuli Islannin maalivahdin Hannes Halldorssonin kannalta sopivalle korkeudelle, eikä torjuntaan tarvinnut ylenpalttisesti venyttää.

Messille rankkarin tuhriminen ei ollut viime ajoilta harvinaista: hän on tuhrinut edellisistä seitsemästä pilkustaan neljä, kun mukaan lasketaan sekä Barcelonan että Argentiinan ottelut. Onnistumisprosentti on heikko 42,9.

Koko urallaan Messi on missannut 24 rangaistuspotkua ja maalannut pilkulta 79 kertaa. Hän on näin maalannut rangaistuspotkuista tähdelle vaatimattomalla 76,7-prosenttisella tehokkuudella.

Esimerkiksi suomalaislegenda Jari Litmanen iski urallaan 27 rangaistuspotkua maaliin ja epäonnistui vain kerran. 

Argentiinan joukkueessa esimerkiksi Sergio Agüero olisi varteenotettava rangaistuspotkujen vetäjä. Agüeron uran onnistumissaldo on 39/48 – onnistumisprosenttina 81,3.


Lue myös:

    Uusimmat