Valloittivatko banaanikärpäset keittiösi? Hoida ongelma näillä keinoilla

Banaanikärpäset eivät ole ihmiselle vaarallisia, mutta ympärillä leijailevat pikkuruiset ötökät voivat ajaa hermoromahduksen partaalle.

Banaanikärpänen, tuo pieni inha ilmestys, on tuttu vierailija lähes jokaisessa kodissa. Banaanikärpäset munineen saapuvat kotiin tavallisesti kauppareissun yhteydessä kerättyjen hedelmien vuoksi, mutta hedelmien syöntiä ei ei-toivottujen vierailijoiden pelossa ole syytä lopettaa – onhan hedelmien syönnillä runsaasti myönteisiä vaikutuksia esimerkiksi sydämelle.

Kaupasta ostettujen hedelmien peseminen, niiden säilyttäminen jääkapissa sekä säännöllinen siivoaminen voivat ennaltaehkäistä ongelman syntymistä. Mutta jos huomaat yhdenkin yksilön keittiössäsi, on järeämpiin toimiin syytä ryhtyä nopeasti, sillä banaanikärpäset lisääntyvät vikkelään.

Yllä olevalla videolla esitellyn etikkaniksin lisäksi voit testata jonkun Good Housekeeping -sivuston listaamista nikseistä banaanikärpästen eliminointiin. Muista, että ansaviritys kannattaa laittaa sinne, missä banaanikärpäset ovat: hedelmäkulhon viereen tai roskisten läheisyyteen.

1. Paperisuppilo ja hedelmäpala

Aseta palanen hyvin kypsää hedelmää lasipurkkiin. Kaada purkkiin hieman viinietikkaa. Rullaa paperinpalasta suppilo ja laita se purkkiin kärki purkkia kohden. Hedelmä ja viinietikka houkuttelevat kärpäset lasipurkkiin, mutta suppilon pieni pää estää niitä pääsemästä ansasta ulos.

2. Maito, sokeri ja pippuri

Yhdistä keskenään puolisen litraa maitoa, reilu desilitra sokeria sekä reilu puoli desilitraa pippuria myllystä. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna hautua 10 minuuttia. Kaada seos matalan astiaan. Kärpäset sukeltavat seokseen ja hukkuvat siihen nopeasti.

3. Punaviini

Kärpäset rakastavat viinin tuoksua. Mikäli juoma ei itselle maistu, jätä aukinainen punaviinipullo pöydälle. Banaanikärpäset suuntaavat pullon sisään herkuttelemaan, mutta kapean pullonkaulan ansiosta ne eivät pääse ulos.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat