Ruoat, jotka tekevät hyvää sydämelle – lisää näitä superraaka-aineita ruokavalioosi ja voi hyvin!
Muun muassa banaani, bataatti ja lohi ovat ravitsemusterapeutin mukaan raaka-aineita, jotka auttavat pitämään lääkärin loitolla.
Huomenta Suomen lähetyksessä annettiin vinkkejä ruokavalion koostamiseen. Katso haastattelu videolta.
Ruokavaliolla on terveytemme kannalta valtava merkitys. Parhaimmillaan oikein koostettu ruokavalio voi suojella sinua sydäntaudeilta, australialainen ravitsemusterapeutti Susie Burrell kertoo.
Lisää seuraavia ruoka-aineita ruokavalioosi ja sydämesi kiittää.
Päivittäin hedelmiä ja vihanneksia
Mitä enemmän tuoreita hedelmiä ja vihanneksia nautitaan, sitä enemmän solujen terveyden kannalta tärkeitä ravintoaineita ja antioksidantteja saat, asiantuntija muistuttaa.
Hedelmät ja vihannekset, kuten banaani, pinaatti, parsakaali, bataatti ja kurkku ovat täynnä kaliumia, jotka tutkitusti auttavat pienentämään sydänsairauksien ja korkean verenpaineen riskiä.
Kourallinen pähkinöitä päivässä
Ravintosisältönsä puolesta erinomaiset pähkinät sisältävät runsaasti hyviä rasvoja, etenkin omega-3-rasvahappoja, jotka ovat hyväksi sydämen terveydelle. Kourallinen pähkinöitä auttaa pitämään valtimot ja verisuonet kunnossa, ja näin ollen pienentämään sydänsairauksien riskiä.
Asiantuntija muistuttaa pitäytymään tässä määrässä, sillä pähkinät ovat hyvin kaloripitoista syötävää.
Älä unohda kuitua
Hiilihydraattien karsiminen ruokavaliosta on muotia, mutta harva on tullut ajatelleeksi, että tämä tapa vaikuttaa osaltaan myös ravintokuidun saantiin. Ravintokuidulla on tärkeä rooli muun muassa veren rasva-arvojen säätelyssä. Kuidun tiedetään auttavan myös alentamaan huonon kolesterolin määrää elimistössä.
Lisää siis ruokavalioosi reilusti kuitupitoisia tuotteita, kuten täysjyvää, palkokasveja ja hedelmiä.
Syö luonnollisia rasvoja
Hyvien rasvojen, kuten oliiviöljyn, pähkinöiden, siementen ja avokadon lisääminen ja samalla prosessoitujen ruokien minimoiminen on askel kohti tervettä sydäntä. Ruokavalioon kannattaa lisätä myös hyviä rasvahappoja sisältäviä kaloja, kuten lohta.
Lähde: Dailymail
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella