6:24

Ruoat, jotka tekevät hyvää sydämelle – lisää näitä superraaka-aineita ruokavalioosi ja voi hyvin!

Muun muassa banaani, bataatti ja lohi ovat ravitsemusterapeutin mukaan raaka-aineita, jotka auttavat pitämään lääkärin loitolla.

Huomenta Suomen lähetyksessä annettiin vinkkejä ruokavalion koostamiseen. Katso haastattelu videolta. 

Ruokavaliolla on terveytemme kannalta valtava merkitys. Parhaimmillaan oikein koostettu ruokavalio voi suojella sinua sydäntaudeilta, australialainen ravitsemusterapeutti Susie Burrell kertoo.

Lisää seuraavia ruoka-aineita ruokavalioosi ja sydämesi kiittää.

Päivittäin hedelmiä ja vihanneksia

Mitä enemmän tuoreita hedelmiä ja vihanneksia nautitaan, sitä enemmän solujen terveyden kannalta tärkeitä ravintoaineita ja antioksidantteja saat, asiantuntija muistuttaa.

Hedelmät ja vihannekset, kuten banaani, pinaatti, parsakaali, bataatti ja kurkku ovat täynnä kaliumia, jotka tutkitusti auttavat pienentämään sydänsairauksien ja korkean verenpaineen riskiä. 

Kourallinen pähkinöitä päivässä

Ravintosisältönsä puolesta erinomaiset pähkinät sisältävät runsaasti hyviä rasvoja, etenkin omega-3-rasvahappoja, jotka ovat hyväksi sydämen terveydelle. Kourallinen pähkinöitä auttaa pitämään valtimot ja verisuonet kunnossa, ja näin ollen pienentämään sydänsairauksien riskiä.

Asiantuntija muistuttaa pitäytymään tässä määrässä, sillä pähkinät ovat hyvin kaloripitoista syötävää.

Älä unohda kuitua

Hiilihydraattien karsiminen ruokavaliosta on muotia, mutta harva on tullut ajatelleeksi, että tämä tapa vaikuttaa osaltaan myös ravintokuidun saantiin. Ravintokuidulla on tärkeä rooli muun muassa veren rasva-arvojen säätelyssä. Kuidun tiedetään auttavan myös alentamaan huonon kolesterolin määrää elimistössä.

Lisää siis ruokavalioosi reilusti kuitupitoisia tuotteita, kuten täysjyvää, palkokasveja ja hedelmiä.

Syö luonnollisia rasvoja

Hyvien rasvojen, kuten oliiviöljyn, pähkinöiden, siementen ja avokadon lisääminen ja samalla prosessoitujen ruokien minimoiminen on askel kohti tervettä sydäntä. Ruokavalioon kannattaa lisätä myös hyviä rasvahappoja sisältäviä kaloja, kuten lohta.

Lähde: Dailymail  

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja