Luteiden määrä pelästytti jopa tuholaistorjujan – puistattava video paljastaa syyhyttävän nukkumapaikan: ”Kuinka joku voi elää noin?”

Ludeongelma kasvanut räjähdysmäisesti 8:00
Videolla kerrotaan luteista ja luteiden torjunnasta.

Yhdysvaltalaisen tuholaistorjuntayrityksen jakamalla puistattavalla videolla näkyy, kuinka luteet ovat vallanneet erään asunnonomistajan sängyn täysin.

Luteiden eli lutikoiden määrä on lisääntynyt matkailun yleistyessä. Nämä ulkomaantuliaiset eivät ole haitallisia ihmisille, mutta luteen puremat aiheuttavat iholle punoittavia paukamia. Pahimmassa tapauksessa lutikat leviävät ympäri asuntoa ja jopa naapureiden asuntoihin.

Tällainen hätätilanne on käsillä Yhdysvalloissa Marylandissa, jossa eräässä talossa vierailleet tuholaistorjujat löysivät luteita kuhisevan sängyn. Eikä sänky ollut ainoa luteiden valtaama paikka.

Näky oli shokki jopa torjuntaveteraanille

Bug Boys Pest Control -yrityksen työntekijät kutsuttiin kotiin, jossa tiimi huomasi lutikoiden ottaneen asunnosta vallan. Asunnonomistajan patja oli niin täynnä luteita ja niiden munia, että näky oli shokki jopa 25 vuotta alalla toimineelle Rory McCartylle.

Patja oli vain jäävuoren huippu. Tuholaistorjujat löysivät luteita kiemurtelemasta myös sängyn rungosta, sängyn alla olleesta matosta sekä verhoista, tyynyistä ja tuoleista.


Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Luteet voivat olla yksi vaikeimmista ja kalleimmista tuhottavista ötököistä, McCarty sanoo LADbiblen mukaan.

Omistaja nukkui sängyssä

Tässä tapauksessa asunnonomistaja oli ostanut sänkynsä kahdeksan kuukautta sitten. Moni sosiaalisessa mediassa videota kommentoineista uskoo, että luteita oli patjassa jo siinä vaiheessa, kun se tuotiin uuteen asuntoon. Ihmiset ihmettelevät, miksi asunnonomistaja ei ole hankkiutunut sängystään eroon aikaisemmin.

– En ymmärrä, miten joku odottaa noin kauan pyytääkseen apua. Hävittäkää kaikki tuosta talosta, eräs kommentoija kirjoittaa.

– Polttakaa koko talo, monet ehdottavat.

– Jo tuon näkeminen syyhyttää. Kuinka joku voi elää noin. Heidän piti tietää niiden olemassaolosta. Kuvottavaa, yksi sanoo.

Ilmeisesti asunnon omistajaa itseään asia ei ole kummemmin häirinnyt, sillä mediatietojen mukaan hän nukkui edelleen luteita kuhisevassa sängyssä.

Ammattilaisen apua tarvitaan lutikkaongelman hoitamiseen

Lutikoita on vaikea hävittää ilman ammattimaista tuholaistorjuntaa, sillä kuluttajan saatavilla olevat torjunta-aineet eivät tehoa ei-toivottuihin vieraisiin. Pahimmillaan luteet kehittävät torjunta-aineille vastustuskyvyn, jolloin ammattilaisenkin käyttämät torjunta-aineet menettävät tehonsa.

Omilla toimillaan luteita voi poistaa pesemällä vuodevaatteet vähintään 60 asteessa, imuroimalla sängyn sekä kantamalla patjan ulos ja ravistelemalla siitä luteet irti.

Lue myös:

    Uusimmat