Välimatkaa 250 kilometriä – onko etäsuhteella tulevaisuutta? Raati vastaa: "Suhteet voivat kaatua, vaikka välimatkaa olisi 2 metriä"

Erotiikan ei täydy tyssätä välimatkaan: 5 vinkkiä erinomaiseen etäseksiin 1:34
Katso myös: Erotiikan ei täydy tyssätä välimatkaan: 5 vinkkiä erinomaiseen etäseksiin!

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Moi! Miten olette saaneet etäsuhteen toimimaan, vai oletteko todenneet, että ei tuu mitään? Itsellä ja kumppanilla välimatkaa 250 km. Olis kiva saada vinkkiä siihen, miten suhteen saisi toimimaan. Kumpikin rakastamme toisiamme, mutta onko etäsuhteella tulevaisuutta?" kysyy nimimerkki Rakastunut mies.

Näin raati vastasi

"Ei toimi. Etsi lähempää."
– Nainen, 49, vapaa

"Tapaamme noin kerran kuussa. Useamman kerran viikossa monen tunnin videopuheluita "aamukahvilla", ja esimerkiksi yhteisiä suihkukäyntejä, niin ikään videopuhelussa. Ja kun tavataan, ollaan yhdessä, eikä esimerkiksi puhelimella juuri lainkaan."
– Nainen, 22, etäsuhteessa

"Riippuu ihmisestä. Olen aina sanonut, että luottamus on suhteen perusta, kommunikointi seinät ja kyky tehdä kompromisseja ovat sen katto. Pitkä pinna ovi ja tunteiden näyttö ja teot avain sisään. Toimii, jos osaa joustaa ja ymmärtää toista, viilausta voi vaatia."
– Mies, 28, avoliitossa

"Olimme mieheni kanssa etäsuhteessa koko opiskelujeni ajan. Molemmat meistä kaipaavat myös omaa tilaa/aikaa, joten etäsuhde sopi meille. Lähes joka viikonloppu jompikumpi ajoi toisen luo. Hyvä, avoin kommunikaatio ja molemminpuolinen luottamus on tarpeen."
– Nainen, 33, naimisissa neljättä vuotta, yhdessä 10 vuotta

Katso myös: Naisen yllätys toisessa kaupungissa asuvalle poikaystävälle jakaa mielipiteitä: ”Tätä oli niin kiusallista katsoa!” Juttu jatkuu videon alla.

"Etäsuhteen tulevaisuushan on väistämättä se, että jompikumpi muuttaa. Jos todella rakastaa, on valmis joustamaan sen puolelle, kumpi häviää muutossa enemmän. Itse olen etäsuhteessa, jossa näin ei ole, joten tunnen itseni aika arvottomaksi kumppaniksi."
– Nainen, 35, huonossa etäsuhteessa

"Vuoroviikoin käytiin toistemme luona viikonloppuisin ja ihan kivasti se toimi. Puolen vuoden jälkeen kumppani muutti samalle paikkakunnalle, kun sai koulunsa suoritettua. Kannattaa miettiä, kuinka pysyvä järjestely etäsuhde on, ja haluatteko sitä ikuisesti."
– Mies, 29, parisuhteessa

"Itsellä vastaavassa tilanteessa auttoi, että harrastamme molemmat videopelejä, ja saimme näin yhteistä tekemistä päivittäin välimatkasta huolimatta. Soitelkaa videopuheluita päivittäin ja olkaa avoimia, sekä uskaltakaa puhua tunteista."
– Nainen, 29, naimisissa

"Jos välitätte toisistanne ja haluatte molemmat tehdä asioita suhteen eteen, suhteella todellakin on tulevaisuutta eikä etäisyys ole silloin mikään este. Soittakaa puheluita, viestitelkää aktiivisesti ja suunnitelkaa, miten saatte enemmän yhteistä aikaa."
– Nainen, 24, etäsuhteessa

"Jos on selkeä suunnitelma, milloin voidaan muuttaa yhteen, kestätte molemmat pientä etäisyyttä ja olette melkein joka päivä yhteyksissä, niin kyllä. Näin sain oman 700 kilometrin etäsuhteen ulkomaalaisen kanssa toimimaan, asutaan nykyään yhdessä."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Etäsuhteen saa toimimaan, joskin se vaatii siinä olevilta paljon. Siinä korostuu kommunikaation sisältö. Kun ei voi joka päivä tavata, on panostettava hyviin keskusteluihin. Etäsuhteessa pitää myös olla yhteinen päämäärä lähisuhteesta jonakin päivänä."
– Nainen, 53, naimisissa (etäsuhdekokemusta 4 vuoden ajalta)

"Meillä on välimatkaa melkein 500 km ja oltu yhdessä jo vuosia. Se vaatii halua tehdä uhrauksia, halua olla kaikki mahdollinen vapaa-aika yhdessä, halua matkustaa jatkuvasti sekä halua jossain vaiheessa tehdä ratkaisuja yhteisen tulevaisuuden eteen."
– Nainen, 36, kihloissa

"Molempien sitoutumisella suhteeseen! Suhteen priorisointi ja siihen panostaminen. Päivittäinen yhteydenpito ja joka kerralla sovitaan, koska nähdään. Jutelkaa, missä ja milloin yhteinen paikkakunta on mahdollinen, ja millä keinoin."
– Nainen, 32, etäsuhteessa 2,5 v

"Niin kauan, kun on rakkautta ja molempien välistä kunnioitusta, ei välimatkalla ole väliä. Suhteet voivat kaatua, vaikka välimatkaa olisi 2 metriä."
– Nainen, 38, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat