Tahtoisitko tietää, jos kumppanisi on käynyt vieraissa vain merkityksettömän seksin vuoksi? Raati vastaa: "Pettämistä pahempaa on sen salaaminen"

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
Miksi ihminen pettää – voiko pettää, jos rakastaa? "Tähän liittyy hirveän monia asioita"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Tahtoisitko tietää, jos kumppanisi on käynyt vieraissa vain merkityksettömän seksin vuoksi, ilman minkäänlaista tarkoitusta korvata sinua?" kysyy nimimerkki Nainen24.

Näin raati vastasi

"Ei tarvitsisi tietää."
– Mies, 35, seksisuhteessa

"En haluaisi tietää."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Totta kai, ei avioliittoa voi luoda valheessa."
– Nainen, 26, avoliitossa

"Totta kai haluaisin tietää. Lentäisi kyllä pihalle saman tien."
– Mies, 34, parisuhteessa

"Kyllä, ehdottomasti. Jos haluaisi käydä, niin antaisin luvan. Silloin kävisin itsekin. Yksi fantasioistani, mutta ei ole mitään haluja aidosti toteuttaa. En usko hänen haluavan käydä."
– Mies, 43, parisuhteessa

"Totta kai tahtoisin tietää. Naisen vaistolla luultavasti aavistelisinkin jo jonkin olevan vialla. Huomaan käytöksestä ja eleistä, että kaikki ei ole ok."
– Nainen, 39, sinkku

"Todellakin tahtoisin, ja sen jälkeen jättäisin. Merkityksetöntä seksiä ei ole olemassakaan, ja mies olisi silloin pettänyt luottamukseni."
– Nainen, 37, parisuhteessa

"Totta v***ssa haluaisin tietää! Kerran käy, niin käy toisenkin kerran! Jos et pysty hallitsemaan himojasi, etkä olemaan luotettava tai omista omaatuntoa, niin hanki koira ja pysy sinkkuna, äläkä aiheuta mielipahaa toiselle!"
– Mies, 43, eronnut

"En haluaisi tietää. Kokonainen perhe hajoaisi palasiksi. Turhaan. Koen vieraissa käymisen syyksi sen, että jotain se pettäjä saa henkistä "pönkitystä" siitä, mitä ei enää koe monen vuoden avioliiton ja lapsiperhearjen keskellä."
– Nainen, 39 naimisissa

"Totta kai haluaisin tietää. Tuommoinen toiminta kertoisi suoraan kumppanini rakkauden ja arvostuksen puutteesta minua kohtaan. Ero tulisi välittömästi."
– Nainen, 25, avoliitossa

Katso myös: Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? Juttu jatkuu videon alla.

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?

"Haluaisin tietää; päättäisin suhteen. Jos en riitä miehelle, hän saisi ravata merkityksettömän seksin perässä ihan rauhassa ilman, että loukkaisi sillä minua, kun hänen seikkailunsa merkityksettömän seksin perässä eivät enää kuuluisi minulle."
– Nainen, 39, naimisissa

"Kyllä! Tarve käydä muualla viestittää minulle, ettei seksielämämme ole tyydyttävää. En myöskään pystyisi korjaamaan tilannetta, jos kumppani ei puhu minulle. Vapaa suhde ei ole minun juttuni."
– Nainen, 36, avoliitossa

"En tahtoisi tietää. Ei asia haittaisikaan, sillä on puhuttu siitä. Itselleni seksi on vain vähemmän tärkeää kuin miehelleni, joten hän on saanut luvan hakea sitä muualtakin, mikäli tarvitsee."
– Nainen, 36, avioliitossa

"Kyllä. Olemme avoimessa parisuhteessa, ja pettämistä on salailu. Joten asia on ihan ok, kunhan siitä on rehellinen."
– Nainen, 28, avoimessa avioliitossa

"En halua tietää. Jos vain kertaluonteinen syrjähyppy, niin parempi, kun en tiedä."
– Nainen, 45, naimisissa

"Haluaisin tietää. Pettämistä pahempaa on sen salaaminen, ja vielä pahempaa olisi saada tietää esimerkiksi vuosia myöhemmin, että on ns. elänyt valheessa."
– Nainen, 27, sinkku

"Tahtoisin. Seksi ei ole minulle merkityksetöntä, enkä usko, että voisin olla suhteessa ihmisen kanssa, joka jakaa niin erilaiset arvot. Nykyajan kertakäyttökulttuuri ihmissuhteissa ällöttää."
– Nainen, 41, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat