Aviopuolison kanssa menee hienosti, mutta intohimoa ei ole – kannattaako jatkaa? Raati vastaa: "Ilman intohimoa on kuin olisi suhteessa kaverin kanssa"

Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen 4:18
Katso myös: Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla tavoilla. Seksiongelmien kanssa ei kuitenkaan tarvitse kärsiä tai häpeillä yksin!

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Mitä ajatella, kun aviopuolison kanssa menee hienosti kaikilla tavoilla, mutta seksiä ei ole kuin kolmen kuukauden välein. Silloinkin se on työlästä, kun intohimoa ei ole. Näin on ollut alusta asti, mikään ei siis ole muuttunut. Selviääkö elämästä ilman intohimoa suhteessa?" kysyy nimimerkki sanni.

Näin raati vastasi

"Ei selviä. Itse koen, että intohimo ja seksi on tärkeää suhteessa. En itse pystyisi tuollaiseen suhteeseen. Tietenkin sitten, jos kumpikaan suhteen osapuoli ei tuon enempää kaipaa ja on onnellisia näin, mutta itselläni ei toimisi."
– Nainen, 21, avoliitossa, kohta naimisissa

"Kyllä selviää, jos molemmat ovat onnellisia. Silloin voi tulla ongelmia, jos toinen on haluavampi osapuoli, ja toinen ei halua. Silloin on nostettava asia esille ja mietittävä, mistä haluttomuus johtuu. Kyllä asiat puhumalla ratkeavat, uskon sen."
– Nainen, 26, avoliitossa

"Kaikki eivät selviä ilman intohimoa ja jatkuvaa läheisyyttä. Sinun tulisi nyt tutkia omia halujasi ja keskustella kumppanisi kanssa, mikäli koet, että seksiä tulisi olla useammin. Puhe auttaa aina."
– Nainen, 27, avoliitossa

"Intohimo kuuluu parisuhteeseen. Seksi ei ole samaa, jos ei ole suhteessa intohimoa."
– Nainen, 52, avioliitossa

"Jo kysymyksenasettelu antaa ymmärtää, että "kaikin tavoin" hyvä suhde ei kuitenkaan kysyjää tällaisenaan tyydytä. Seksittömyys on OK, jos se on _molemmille_ OK, ja kenties muuta läheisyyttä on. Kysy puolisoltasi, näkeekö hän tilanteessa muutoksen varaa."
– Nainen, 27, sinkku

"Selviää, jos pärjää ilman intohimoa, mutta itse en pärjäisi. Koettakaa löytää intohimoa. Pitkässä suhteessa itsellä sitä on, ja sitä voi myös löytää aina enemmän ja enemmän."
– Nainen, 52, parisuhde

"Onneksi seksilelut on keksitty. Olisi myös hyvä keskustella tästä avoimesti puolison kanssa: mikä voisi olla ratkaisu? Ero, rakastaja vai jokin muu seksielämän piristäjä."
– Ei sukupuolta, 30, ehkä suhteessa

Katso myös: Erotiikan ei täydy tyssätä välimatkaan: 5 vinkkiä erinomaiseen etäseksiin! Juttu jatkuu videon alla.

Erotiikan ei täydy tyssätä välimatkaan: 5 vinkkiä erinomaiseen etäseksiin 1:34
Nappaa kuumat vinkit kaukosuhteeseen videolta!

"Voihan aseksuaaleillakin olla täysin seksittömiä parisuhteita. Mutta kysymyksestäsi päätellen et taida haluta moista. Miten paljon itse haluaisit intohimoa liittoonne? Entä sitten miehesi? Mistä intohimon puute ylipäätänsä johtuu?  Keskustelkaa näistä!"
– Nainen, 30, sinkku

"Riippuu ihan siitä, kuinka tärkeää seksi osapuolille on. Itselläni oli samankaltainen tilanne, ja olin se aktiivisempi osapuoli. Pyynnöstäni kokeilimme avointa suhdetta jonkin aikaa. Tarvitsin tuota aikaa elämässäni, vaikkei kaikki kivuttomasti mennytkään,"
– Nainen, 52, avioliitossa

"Ei selviä ilman intohimoa. Ilman intohimoa on kuin olisi suhteessa kaverin kanssa. Tyydytkö siihen? Riittääkö "ihan kiva"? Useimmille ei riitä. Mikä sinua siinä suhteessa pitää? Olisiko paremman vaatiminen oman onnellisuuden vuoksi lopulta niin kauheaa?"
– Nainen, 39, single

"Ei selviä. Itsellä oli samankaltainen tilanne, ja nyt kun vierellä on mies, jolta saa monta kertaa viikossa, eron tajuaa selvästi. Olin niin onneton ennen! Jos kaipaat intohimoa elämääsi, etkä sitä saa siltä, jolta pitäisi, et voi olla onnellinen. Selitä se selvin sanoin miehellesi. Ehkä hänen pitäisi mittauttaa testosteroniarvonsa? Ihminen tarvitsee elämäänsä läheisyyttä ja intohimoa."
– Nainen, 36, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat