Onko normaalia olla mustasukkainen, jos kumppani käyttää viikoittain seksileluja? Raati vastaa: "Ole onnellinen, ettei mies hypi vieraissa"

Tällaisia ovat nykyaikaiset seksilelut 9:03
KATSO MYÖS: Tällaisia ovat nykyaikaiset seksilelut, jotka maksavat jopa satoja euroja. Videolla esitellään, miten välineet toimivat.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Takana kahdeksan vuoden suhde ja yksi lapsi. Seksiä noin kerran kuukaudessa, koska minulla ei ole haluja. Onko normaalia kuitenkin olla mustasukkainen, jos mies käyttää viikoittain seksileluja saadakseen "edes jotain"? Mies kuitenkin saattaa torjua minut, jos haluan seksiä. Mistä ratkaisu?" kysyy nimimerkki Neuvoton.

Näin raati vastasi

"Ole onnellinen, ettei mies hypi vieraissa."
– Nainen, 39, parisuhteessa, yksi lapsi

"Kuulostaa omistushalulta. Voi se olla normaalia, mutta tuolla seksimäärällä menetät yksinoikeutesi puolisoosi."
– Mies, 55 naimisissa

"On normaalia, mutta hae apua ongelmaasi. Keskustele avoimesti."
– Mies, 44, eronnut

"On normaalia olla mustasukkainen, mutta onko se reilua miestäsi kohtaan? Jos hänellä on lähtökohtaisesti enemmän haluja, eikä sinulla tee mieli seksiä, niin onko oikein estää häntä toteuttamasta mielihalujaan? Me miehetkään emme ole robotteja, jotka haluavat aina."
– Mies, 32, parisuhteessa

"Mikä nyt on normaalia? Ei sellaista ole olemassakaan. Mutta jotenkin uskon, että oikeasti tässä ei ole kyse seksilelusta, tai miehesi toiminnasta sen kanssa. Lelu on yhdentekevä. Se ja sen aiheuttamat tunteet ovat vain oire jostakin.

Keittiöpsykologi minussa sanoo näin: oikeasti kyse on siitä, että seksihalunne ovat täysin yhteensopimattomat. Itse olen tämän tyylisessä tilanteessa ottanut eron. Myöhemmin mietin lähinnä, miksen tehnyt sitä jo aiemmin. Tilanteenne voisi varmaankin ratkaista, mutta työtä se vaatii, ja paljon. Olet käyttänyt tähän jo kahdeksan vuotta. Montako niistä vuosista oli hyviä, ihania? Kannattaa pohtia, kauanko sinä (tai te) olette valmiita panostamaan."
– Nainen, 35, avoliitossa

"Olette libidoiltanne epäsopivia toisillenne. Mies torjuu sinut, mutta leikkii kuitenkin seksileluilla; mies haluaa seksiä, mutta ei juuri sinun kanssasi. Ottaisin eron ja jatkaisin sinuna elämää ilman miestä. Ehkä löydät jonkun, jonka kanssa halut kohtaavat."
– Nainen, 38, naimaton

"Ei ole normaalia. Suosittelen vakavaa keskustelua aiheesta."
– Mies, 33, parisuhteessa

"Mustasukkaisuuden tunteet voivat olla normaaleja, mutta jos et itse halua miestäsi, seksilelun käyttö tulee todellakin sallia. Ehkä kannattaisi ottaa selvää, mistä haluttomuus johtuu, ennen kuin ero on väistämätön."
– 36, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat