Vakuutusyhtiöt varoittavat joulunajan rasvaisesta virheestä: "Tästä koituu kymmenientuhansien eurojen vahinko"

Vakuutusyhtiöiden mukaan yksi yleisimmistä joulunajan vahingoista liittyy kaatuneesta joulukuusesta aiheutuneeseen vesivahinkoon 4:52
Pohjola Vakuutuksen omaisuuden ja toiminnan korvauspalveluista vastaava johtaja Markus Uimonen muistuttaa, että ulkotulet on syytä pitää ainakin kolmen metrin päässä rakennuksesta, vaikka ulkona olisi minkälainen sää.

Jouluaikana kotitalouksien vahingot liittyvät vakuutusyhtiöiden mukaan yleisimmillään erityisesti palovahinkoihin. Jouluviikolla keittiöpaloja tapahtuu kaksinkertaisesti normaaliin viikkoon verrattuna, vakuutusyhtiö If:stä kerrotaan. Niin ikään jouluna valmistetaan paljon ruokaa, josta syntyvän keitinrasvan kanssa on syytä olla tarkkana.

If Vahinkovakuutusyhtiön Henna Nikkari kertoo sähköpostin välityksellä, että joulukuussa tapahtuu selvästi eniten sekä kynttilöistä että keittiöstä lähteneitä paloja vuosien 2015–2021 tilastojen mukaan.

– Mitään kovin epätavallista tilastoista ei löytynyt. Päinvastoin trendit ovat hyvin selvät: kynttilät jäävät vartioimatta, ruoka unohtuu hellalle, ruokaöljy syttyy palamaan, lapsi tai eläin kaataa kynttilän tai jotain hellan päälle, Nikkari vastaa sähköpostitse.

Pohjola Vakuutuksen joulunajan vahinkovakuutuksiin perustuvan tiedon mukaan vahingot ajoittuvat erityisesti joulun ympärille, mutta jouluna on varsin vähän vahinkoilmoituksia.

Eniten vahinkoja sattuu 22. ja 23. päivä joulukuuta. Myös 27. ja 28. päivä korostuvat Pohjola Vakuutuksen tilastoissa.

Pohjolasta listataan, että tyypillisimmät vahingot liittyvät esimerkiksi katuneisiin joulukuusiin, jotka aiheuttavat vesivahingon.

– Erittäin yleinen vahinkoilmoitus jouluisin. Joulukuuset pääsevät kaatumaan erinäisistä syistä ja kuusenjalat vuotavat. Erityisesti öisin tai silloin, kun kotona ei olla, pääsee tapahtumaan tuhansien eurojen vahingot, kun parketti tai laminaatti menee kuprulle, OP Ryhmän viestintäasiantuntija Timo Launonen kertoo sähköpostivastauksessaan.

Lisäksi Pohjolasta kerrotaan, että lemmikit voivat kaataa juhlajuomia kalusteille tuhansien eurojen vahinkojen edestä, kovassa kuormituksessa olevat kodin kylmälaitteet ja pesukoneet voivat niin ikään mennä epäkuntoon.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Pohjolasta muistutetaan, että jouluruokien valmistamiseen liittyy monia, mahdollisesti kalliitakin, riskejä, jotka liittyvät putkistovuotoihin ja -tukoksiin.

– Jouluisin valmistetaan paljon ruokaa, minkä myötä viemäreihin kaadetaan sinne kuulumatonta paistorasvaa. Tämä voi pahimmillaan aiheuttaa putkistossa tukoksen, mistä seuraa vesivahinko. Tästä koituu kymmenientuhansien eurojen vahinko.

Lue myös:

    Uusimmat