Dani vinkkaa, miten kinkun voi paistaa uunissa sähköä säästäen: "Tulee aika pirun hyvää"

8:19 Joulukinkun voi valmistaa uunissa sähköä säästäen! Keittiömestari Dani paljastaa niksin
KATSO VIDEO: Joulukinkun voi valmistaa uunissa sähköä säästäen! Keittiömestari Dani paljastaa niksin ja antaa vinkit joulun ruoanlaittoon.

Keittiömestari Dani Hänninen kehitteli sähköä säästävän joulumenun. Hänninen kertoi torstaina MTV:n Uutisaamussa vinkkinsä joulunajan kokkailuun.

MasterChef Suomi -ohjelmastakin tuttu, ravintola Wellamon keittiömestari Dani Hänninen suunnitteli sekä aikaa että sähköä säästävän joulumenun. Herkut valmistuivat osana Motivan ja Hävikkifoorumin Astetta rennompi joulu -kampanjaa. Aiheesta kertoo Kuluttajaliitto tiedotteessaan.

Muista! Ruokia voi huoletta laittaa kypsymään uuniin jo sen lämmitysvaiheessa, mikä lyhentää tarvetta pitää uuni päällä. Paista kuumassa uunissa kerralla enemmän tai useampia ruokia yhtä aikaa. Uunin kuumennus vie noin kaksi kertaa niin paljon sähköä kuin sen pitäminen lämpimänä.

Joulukinkun paistaminen uunissa sähköä säästäen

Hänninen jakoi vinkkejään astetta stressittömämpään jouluun torstaina MTV:n Uutisaamussa. Hänninen muun muassa vinkkasi, miten joulukinkun voi valmistaa kotiuunissa sähköä säästäen.

– Otetaan hyvänkokoinen kinkku, joka mahtuu pataan ja kuumennetaan sitä kuumassa uunissa jonkin aikaa. Sen jälkeen tiputetaan vähän lämpöä. Kinkku saa olla pari tuntia uunissa ja jälkilämmöllä kannen alla padassa

Padassa kypsennettäessä kinkku kypsyy vielä pitkään uunin sammuttamisen jälkeen – kinkun lämpö saattaa nousta jopa 10 astetta, joten padan voi jättää uuniin ja uunin huoletta sammuttaa hyvissä ajoin sähkön säästämiseksi.

Miten patakinkku sitten eroaa perinteisestä kinkusta?

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

– Olen sen testannut, niin kyllä siitä tulee aika pirun hyvää. Ei se klassisesta eroa millään tavalla. Voi tehdä sinappihunnun ja laittaa neilikoita päälle.

Mitkä ovat tyypillisiä virheitä, joita suomalaiset tekevät kokatessaan energiatehokkuuteen ja ruokahävikkiin liittyen? Mistä raaka-aineesta Dani valmistaa "mukakinkun"? Katso videolta yltä Dani Hännisen haastattelu Uutisaamussa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja