Mainos

Väkivalta roihahti jälleen Egyptin mielenosoituksissa

13:13

Tuhannet syrjäytetyn presidentin Mohamed Mursin kannattajat ovat osoittaneet mieltään jälleen tänään Egyptissä.

Kairon tämänpäiväisissä levottomuuksissa on maan turvallisuusjoukkojen mukaan kuollut ainakin viisikymmentä ihmistä. Kuolonuhreja on raportoitu myös muualta Egyptistä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan sekä turvallisuusjoukkojen että islamistien on nähty käyttäneen tuliaseita.

Muslimiveljeskunta on nimennyt tämän päivän "raivon perjantaiksi" ja kutsunut ihmisiä joukkomielenosoitukseen Ramses-aukiolle.

Sotilaat ovat sulkeneet katuja ja pystyttäneet tarkastuspisteitä Kairossa. Muun muassa pääsy Tahrir-aukiolle on estetty useiden kortteleiden etäisyydeltä. Poikkeustilan nojalla turvallisuusjoukoille on annettu lupa vastata voimalla, jos mielenosoittajat hyökkäävät hallintorakennuksia vastaan.

Seuraa tapahtumia uutiskanava al-Jazeeran nettisivuilta.

Mursin kannattajia liikkuu Kairon lisäksi useilla muilla paikkakunnilla, muun muassa Aleksandriassa, Tantassa ja Damiettassa. Ismailian kaupungissa on viranomaislähteen mukaan kuollut Mursin kannattajia. Lisäksi yhden poliisin kerrotaan kuolleen väijytyksessä Kairossa.

Suuri osa kuolleista yhä hautaamatta

Tilanne Egyptissä kärjistyi toissapäivänä, kun turvallisuusjoukot hajottivat kaksi Mursin kannattajien mielenosoitusleiriä.

Yhteenotoissa sai tuolloin surmansa viranomaisten mukaan runsaat 600 ihmistä. Muslimiveljeskunnan ilmoittama kuolonuhrien määrä on noin 2000. Suuri osa vainajista on edelleen hautaamatta, mikä lisää egyptiläisten suuttumusta.

Kairon ruumishuoneet ovat täynnä ja vainajia säilytetään tilapäisissä tiloissa moskeijoissa. Uutiskanava al-Jazeeran mukaan ruumiita on edelleen jopa kaduilla. Koska kylmäsäilytystiloja ei ole, ruumiita joudutaan pitämään viileinä valtavien jäälohkareiden avulla.

Ruumishuoneiden kaoottinen tilanne antaa viitteitä siitä, että kuolonuhreja olisi enemmän kuin virallisesti ilmoitetut 600.

Islamilaisen tavan mukaan vainajat tulisi haudata 24 tunnin sisällä. Ennen kuin hautauslupa myönnetään, täytyy kuolinsyy todeta ja rekisteröidä. Siihen ei ole riittänyt henkilökuntaa. Joidenkin tietojen mukaan omaisia olisi jopa painostettu allekirjoittamaan paperi, jonka mukaan vainaja olisi tehnyt itsemurhan tai kuollut luonnollisen kuoleman.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.