Vaasalainen Rajalan perhe ikuisti videolle suden vierailun takapihallaan – "Hyvä että sain kuvattua, mutta ei niin kiva, että sattui omassa kodissa"

0:22

Sundomin alueella on aiemminkin tehty susihavaintoja.

Kyösti Rajala hörppi kaikessa rauhassa aurinkoisena aamuna kahvia, kun hän hätkähti etupihalle reippain askelin käyskennellyttä suurikokoista eläintä.

– Huikkasin heti perheelleni, että "nyt oli kyllä susi!". Ehdin jo ajatella, että tilanne meni ohi, kun susi meni tallin taakse. Mietin kuitenkin, että se voisi kiertää sieltä takapihalle, Rajala muistelee.

– Kävelin hiljaa sivuovelta terassille, jos susi vaikka tulisi tallin takaa takapihalle, Rajala jatkaa.

Pian susi ilmestyikin esille kaivetun kännykkäkameran eteen.

– Tyttäreni huomasi suden ensimmäisenä. Kuten videosta näkyy, niin susi ilmestyi risukon takaa, Rajala kertoo.

Aiemmin Rajalat ovat nähneet lähimetsissä hirviä, metsäpeuroja ja ketun.

"Susi käänsi heti päätään"

Vaasan liepeillä sijaitsevassa Sundomissa on aikaisemminkin tehty susihavaintoja, mutta Rajalat eivät ole susia nähneet kuin eläintarhoissa.

Susi hölkkäsi pihamaalla rivakasti, mutta valppaana.

– Videolla kuuluu, kun vaimoni nostaa ikkunan sälekaihtimen nähdäkseen paremmin. Ovi oli vähän raollaan ja susi käänsi heti päätään ääntä kohti, Kyösti Rajala sanoo.

Susi kuitenkin jatkoi matkaansa, eikä sitä enää näkynyt. Seuraavana yönä Rajalan riistakameraan tallentui kuitenkin vantteran eläimen takapää. Kuvasta ei voi varmasti sanoa, mikä eläin on kyseessä, mutta on mahdollista, että susi teki paluun.

– On tässä vähän hämmentyneet tuntemukset. Hyvä että sain kuvattua, mutta ei niin kiva, että sattui omassa kodissa. Ihmetyttää, miten sudet ovat tulleet näin rohkeiksi, Kyösti Rajala pohtii.

Paikalla kävi petoyhdyshenkilö, joka kävi toteamassa jäljet suden jättämiksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.