Hurja tilanne tallentui videolle: Susi seurasi vauvan kanssa kävelyllä ollutta naista kotipihaan asti Kauhajoella – poliisi antoi lopetusluvan

2:18
Susi seurasi vauvan kanssa liikkunutta naista Kauhajoella.

Poliisi on tehnyt lopetuspäätöksen Kauhajoella omakotitalon pihapiiriin eilen tulleesta sudesta.

Susi seurasi vauvanvaunujen kanssa kävellyttä naista kotipihaan asti eilen Kauhajoen Haukanperällä. Naisen aviomies kertoo MTV Uutisille perheen kahden isomman pojan huomanneen, että susi seurasi äitiä kotipihaan asti.

– Susi tuli puutarhaan asti, ja silloin vasta vaimokin sen huomasi. Pojat ja vaimo näkivät. että susi alkoi tulla kohti, ja tulivat kiireesti sisälle pakoon. Sen jälkeen vaimo kuvasi videon, aviomies kertoo.

Jutussa oleva video on perheen äidin kuvaama.

"Vauvaa ei voi missään nimessä jättää yksin pihalle nukkumaan"

Perheen koti sijaitsee noin kymmenen kilometriä Kauhajoen keskustasta. Isän mukaan susia on käynyt pihapiirissä aiemminkin.

– Olisiko ollut viime kevättalvella, kun susia näkyi, mutta eivät ne aiemmin ole tällä lailla lähteneet ihmistä seuraamaan, isä sanoo.

– Lapset voivat kyllä jatkossakin leikkiä pihalla, mutta valvomme heitä kyllä tavallista tarkemmin ja ohjeistamme olemaan varuillaan susien suhteen.

– Vauvaa ei voi missään nimessä jättää yksin pihalle nukkumaan vaunuissa, jonkun täytyy olla koko ajan vieressä, hän jatkaa.

Poikkeuksellista käytöstä

Kauhajoen riistayhdistyksen puheenjohtaja Jarkko Latvanen sanoo, että kyseinen susi käyttäytyy poikkeuksellisesti.  

– Ei ole ihan normaalia suden käytöstä seurata ihmistä pihaan asti. On selvästikin menettänyt pelkonsa ihmistä kohtaan, Latvanen sanoo.

Poliisi kertoi tehneensä sudesta lopetuspäätöksen kokonaisharkintaan perustuen.

– Kyseinen susi oli seurannut kävelyllä ollutta ihmistä aina tämän kotipihaan saakka ja jäänyt tämän jälkeen kiertelemään pihamaalle ennen paikalta poistumistaan, poliisi kuvailee tapahtumaa tiedotteessaan.

Jarkko Latvasen mukaan sutta ei lähdetä varta vasten jahtaamaan.

–Jos tulee vielä samanlainen vastaava uhka, että susi tulee pihapiiriin, niin viimeisenä keinona voidaan käyttää eläimen lopettamista, Latvanen kommentoi.

Latvasen mukaan susista on tehty havaintoja viime päivinä Kauhajoella.

– Viime yön aikana oli satanut uusi lumi, ja useista pihapiireistä on kerrottu, että susia on käynyt. Kahden suden tekemiä jälkiä on löytynyt puutarhoissa ja lähellä taloja. Ne ovat pyörineet pihoissa kuin koirat konsanaan, Latvanen sanoo.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Pohjalainen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja