Uusia ravintolarajoituksia voimaan huomenna Uudellamaalla ja Etelä-Pohjanmaalla – MaRa kantelee oikeuskanslerille

1:02
Katso videolta: Näin aktivoit koronapassin puhelimeesi ja testaat sen toimivuutta.

Etelä-Pohjanmaalla ja koko Uudellamaalla otetaan käyttöön leviämisvaiheen rajoitukset ravintoloille huomisesta alkaen, tiedottaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Leviämisvaiheen rajoitukset ovat siis voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja koko Uudenmaan maakunnassa huomisesta alkaen. 

Leviämisvaiheen rajoitukset ovat olleet aiemmin käytössä Uudellamaalla ainoastaan Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla. 

Leviämisvaiheen rajoitukset tarkoittavat, että anniskelu on sallittu 07–24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05–01.

Baareissa ja yökerhoissa käytössä on vaan puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista. 

Asiakkailla tulee olla sisätiloissa oma istumapaikka. 

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö MaRa kertoo aikovansa kannella oikeuskanslerille valtioneuvoston päätöksen lainmukaisuuden selvittämiseksi.

– Ravintolat voivat päästä rajoituksista eroon koronapassia vaatimalla. Sen käyttöönotto altistaa kuitenkin yrittäjät ja työntekijät vihapuheelle, uhkauksille ja liiketoiminnan vahingoittamisyrityksille, MaRa kirjoittaa tiedotteessaan.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja