Presidentti Niinistö IS:lle: "Rokottamattomat ovat tehneet itse itsestään panttivankeja"

Asenteet kärjistyvät - mistä rokotevastaisuus kumpuaa? 10:56
Asenteet kärjistyvät – mistä rokotevastaisuus kumpuaa? Katso mielenkiintoinen keskustelu ja asiantuntijoiden arviot!

Ilta-Sanomien haastattelussa presidentti Sauli Niinistö puolustaa koronapassin käyttöä osana Suomen koronaviruksen torjuntastrategiaa.

Rokottamattomat ovat tehneet itsestään panttivankeja, toteaa presidentti Niinistö Ilta-Sanomien haastattelussa.

Koronasta käytävä julkinen keskustelu on ollut kiivasta pitkin koronapandemian, mutta etenkin viimeisen viikon aikana koronapassin vastustajat ovat ottaneet vihamielisestikin kantaa sen käyttöön.

Ilta-Sanomien haastattelussa presidentti Sauli Niinistö puolustaa koronapassin käyttöä osana Suomen koronaviruksen torjuntastrategiaa.

– Minusta passittomien pitää ymmärtää, että passilla on selkeä tavoite – suojata asiakkaita. Koronapassin kiistäminen sillä perusteella, että ei itse halua passia, ei ole ole kovin perusteltua.

Niinistö ottaa lehtihaastattelussa kantaa myös rokottamattomiin ja koronasta liikkuviin salaliittoteorioihin.

– Mielestäni rokottamattomat ovat tehneet itse itsestään panttivankeja. Näyttää olevan kahdenlaista ilmaa. Osa suhtautuu: ”ei ole lähelläkään”. Heille totean, että jos sattuu ihan kohdalle?

– Sitten on salaliittoteoriat. Idästä länteen, etelästä pohjoiseen, kaikki yhteiskunnat pyrkivät rokottamalla rajoittamaan tautia. Ketä vastaan se salaliitto on? Kaikki maat lännestä itään, etelästä pohjoiseen - ketä vastaan se salaliitto on, Niinistö kyseli ja muistutti, että salaliitoissa on yleensä vastustaja.

Presidentti Niinistö kertoo lehdelle saaneensa itsekin kiivasta palautetta kansalaisilta koskien hänen koronarokotekantojaan.

Suvi, 44, ei ota koronarokotetta, vaikka kuuluu riskiryhmään – kertoo nyt, miksi:"Rokotekeskustelu jakaa ihmiset selvästi kahtia" 6:22
Suvi, 44, ei ota koronarokotetta, vaikka kuuluu riskiryhmään – kertoo nyt, miksi: "Rokotekeskustelu jakaa ihmiset selvästi kahtia"

Lue myös:

    Uusimmat