Presidentti Niinistö IS:lle: "Rokottamattomat ovat tehneet itse itsestään panttivankeja"

10:56
Asenteet kärjistyvät – mistä rokotevastaisuus kumpuaa? Katso mielenkiintoinen keskustelu ja asiantuntijoiden arviot!

Ilta-Sanomien haastattelussa presidentti Sauli Niinistö puolustaa koronapassin käyttöä osana Suomen koronaviruksen torjuntastrategiaa.

Rokottamattomat ovat tehneet itsestään panttivankeja, toteaa presidentti Niinistö Ilta-Sanomien haastattelussa.

Koronasta käytävä julkinen keskustelu on ollut kiivasta pitkin koronapandemian, mutta etenkin viimeisen viikon aikana koronapassin vastustajat ovat ottaneet vihamielisestikin kantaa sen käyttöön.

Ilta-Sanomien haastattelussa presidentti Sauli Niinistö puolustaa koronapassin käyttöä osana Suomen koronaviruksen torjuntastrategiaa.

– Minusta passittomien pitää ymmärtää, että passilla on selkeä tavoite – suojata asiakkaita. Koronapassin kiistäminen sillä perusteella, että ei itse halua passia, ei ole ole kovin perusteltua.

Niinistö ottaa lehtihaastattelussa kantaa myös rokottamattomiin ja koronasta liikkuviin salaliittoteorioihin.

– Mielestäni rokottamattomat ovat tehneet itse itsestään panttivankeja. Näyttää olevan kahdenlaista ilmaa. Osa suhtautuu: ”ei ole lähelläkään”. Heille totean, että jos sattuu ihan kohdalle?

– Sitten on salaliittoteoriat. Idästä länteen, etelästä pohjoiseen, kaikki yhteiskunnat pyrkivät rokottamalla rajoittamaan tautia. Ketä vastaan se salaliitto on? Kaikki maat lännestä itään, etelästä pohjoiseen - ketä vastaan se salaliitto on, Niinistö kyseli ja muistutti, että salaliitoissa on yleensä vastustaja.

Presidentti Niinistö kertoo lehdelle saaneensa itsekin kiivasta palautetta kansalaisilta koskien hänen koronarokotekantojaan.

6:22
Suvi, 44, ei ota koronarokotetta, vaikka kuuluu riskiryhmään – kertoo nyt, miksi: "Rokotekeskustelu jakaa ihmiset selvästi kahtia"

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja