Uusi lifestyle-trendi haastaa helpon kuuloisella tehtävällä – osaatko olla tekemättä mitään?

Stressitasot testissä 8:00

Fjakan idea on olla tekemättä mitään. Tarpeiden ja toiveiden hetkellinen unohtaminen voi tehdä ihmeitä mielenterveydelle.

Mistä stressin tunnistaa ja miten sitä voidaan mitata fysiologisesti? Katso keskustelu yllä olevalta videolta.

Jos hyggeily, nikseily ja jopa sisuilu kyllästyttävät, on aika kokeilla uutta elämäntapatrendiä: fjakaa.  

Kroatian Dalmatiasta lähtöisin oleva fjaka vaalii hyvinvointia taiteenlajilla, joka kuulostaa liian helpolta ollakseen sitä. Ajatus on nimittäin olla tekemättä yhtikäs mitään.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Ei siis television katsomista, ei seuraavan päivien huolien listaamista, ei ristikoiden tekemistä. Fjakassa ihminen pakottaa itsensä irtautumaan kaikesta toiminnasta.

Haasta itsesi ja kaverisi "ajattelemattomuuteen"

Kipinänsä flaka on saanut Kroatian kuumista kesistä, jotka pakottavat asukkaat olemaan tekemättä mitään. Suomessa tätä ongelmaa harvemmin on, joten pohjoisen kansan on pakotettava itse itsensä haastavaan tehtävään.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Fjakan voi toteuttaa niin yksin kuin seurassa, niin sisällä kuin ulkona. Tekemättä olemista harjoitellaan olemalla valitsemassaan paikassa vain ympäristön hajuja ja ääniä aistimalla.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Täydellisen fjakan salaisuus on olla ajattelematta, mitä seuraavaksi tekee. Hetkellinen luopuminen tarpeista ja toiveista kiireisessä maailmassa voi tehdä ihmeitä mielenterveydelle ja jaksamiselle.

Lähde: The Sun, Metro

***


Lue myös:

    Uusimmat