Uusi F1-linjaus varmistaa Valtteri Bottaksen jatkon Mercedeksellä? Mika Salo nostaa esiin sääntömuutoksen seurauksen

4:50
Mika Salo oli puhelimitse C Moren Urheilusuoran haastattelussa keskiviikkona.

F1-sarjan päätös siirtää vuodelle 2021 suunniteltu suuri sääntöuudistus vuodella eteenpäin koronaviruksen pakottaman pitkän katkon takia tietää monille tiimeille jatkuvuuteen tarraamista, arvioi C Moren asiantuntija Mika Salo.

Salo kertoi näkemyksiään keskiviikkona C Moren Urheilusuora-ohjelmassa. Hän uskoo tallien suunnittelevan koko ajan tulevan vuoden kuvioitaan, kun kauden alkua lykätään koko ajan pitemmälle kesään.

Sama pätee kuljettajasopimuksiin. Tämä saattaisi avata esimerkiksi Valtteri Bottakselle tilaisuuden pitää kiinni Mercedeksen ajopaikastaan.

– Se on vaikea sanoa, miten se vaikuttaa esimerkiksi Valtteriin. Tämä on vain päättelyä, mutta uskon, että aika lailla samoilla mennään ensi vuonna, Salo uskoo.

– Nyt on puhuttu jo siitä, että ajetaan jopa samoilla autoilla ensi vuosi ja siirretään ensi vuoden sääntöjä vuodella eteenpäin. Eiköhän silloin kaikki halua jatkaa samoilla kuskeillakin, hän arvelee.

C Moren F1-selostaja Niki Juusela ehdottaa ajatelmaa, että tiimit voisivat tehdä herrasmiessopimuksen siitä, ettei vuodelle 2021 tehtäisi sopimuksia ennen kuin tämä kausi on saatu käyntiin.

– Tuskin formulamaailmassa tulee mitään herrasmiessopimuksia käytäntöön, mutta noista on vaikea sanoa, Salo toteaa.

– Kaikki tiimit toimivat niin kuin haluavat, ja tuosta on tosi vaikeaa spekuloida, että mitä se vaikuttaa kuskimarkkinoihin. Siellä on monta hyvää nuorta kuskia tulossa ja muutama vanha kuski, jotka olivat tämän kauden jälkeen siirtymässä sivuun.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja